Home / Bota / Fshati ku të gjithëve u mungon një veshkë, mësoni arsyen pse

Fshati ku të gjithëve u mungon një veshkë, mësoni arsyen pse

Në Nepal është një fshat, i quajtur Hoske ku të gjithë banorët janë jashtëzakonisht të varfër dhe për të mbijetuar ata ranë në kontak me trafikantë organesh.

Pa menduar shumë ata shitën nje nga veshkat e tyre, për të siguruar jetën e familjarëve të tyre, duke parë se të ardhurat nuk buronin nga askund. Ky fshat edhe pse ka një emër zyrtar të gjithë e njohin si “Fshati i Veshkave”.

Ajo çka është për t’u habitur këtu është se ka raste ku ky organ shitet edhe për 150 dollarë. Nga jeta e varfër ata detyrohen ta falin gati vetëm për pak ushqim. Çmimi arrin ndonjëherë edhe në 2 000 dollarë.

Trafikantët, i marrin këta banorë dhe i dërgojnë në Jug të Indisë ku kryejnë të gjitha transplantimet dhe i shesin në tregun e zi.

Check Also

Kreu i opozitës ruse del nga spitali/ Rrëfehet për ditët “e ferrit” që kaloi

Kreu i opozitës ruse Alexei Navalny ka folur më në fund për publikun pas më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =