Home / Analize / Forca e femrave/ Një paradoks i vërtetë, apo jo?

Forca e femrave/ Një paradoks i vërtetë, apo jo?

Duke shfletuar faqet e historisë, ne kuptojmë se sa emra femrash shfaqen në momentet e spikatura dhe vendimtare të të gjithë botës. Sot, gratë në pushtet janë titujt kryesorë, megjithatë, përkundër numrit në rritje, ata emra janë ende një pakicë.

Sigurisht, fushatat e ndërgjegjësimit mbi çështjen e barazisë gjinore po japin fryte, por është e pamohueshme se hendeku i pagave dhe shpërndarja e roleve në vendin e punës, si dhe menaxhimi i kohës së lirë, janë ende të ndikuar nga trashëgimia e vjetëruar dhe stereotipet e shoqërisë së të kaluarës.

Dhe përkundër një numri gjithnjë e në rritje të konfirmimeve që nënvizojnë se kompanitë që shohin gratë të plotësojnë rolet e menaxhimit performojnë më mirë, ne ende e gjejmë veten duke folur për dallimet gjinore në karrierën e tyre. Një paradoks i vërtetë, apo jo?

Jepuni grave mundësi të përshtatshme dhe ato do të jenë të afta për gjithçka, thoshte Oscar Wilde. Dhe kishte të drejtë.

Thjesht shikoni intimitetin, forcën dhe guximin që gratë e bëjmë të vetën në momentet më të vështira dhe të komplikuara, madje edhe nga pikëpamja sentimentale dhe personale. Janë në gjendje të lulëzojnë përsëri, ta shndërrojmë një krizë në një mundësi, dhimbjen në energji të ripërtërirë që e bën veten dhe botën përreth të shkëlqejë. Dhe është pikërisht kjo fuqi që, nëse gjen tokë pjellore, mund të sjellë ndryshimet më të mëdha të shekullit tonë.

Puna, biznesi, politika, institucionet dhe e gjithë e ardhmja: nuk është vetëm çështja e pretendimit të roleve apo feminizmit, por është diçka që është në interes të të gjithë komunitetit. Vendosja e grave në qendër të rritjes dhe perspektivave të ndryshimit të një vendi, duke u dhënë atyre një fuqi të caktuar, duke përdorur forcën që ato e zotërojnë natyrshëm, është përshpejtuesi më i madh që kemi dhe që duhet të shfrytëzojmë.

Eshtë ai që mund të ripërcaktojë një ekuilibër shoqëror dhe ekonomik që tregon për barazinë gjinore, mundësi të barabarta në punë dhe në jetë, që kundërshton dhunën në të gjitha format e saj dhe që vlerëson shumëllojshmërinë. Forca e grave mund të ndryshojë vërtet botën.

Check Also

150 viktima gjatë muajit shkurt, mjekja zbulon arsyen pse është rritur numri i viktimave nga COVID-19

Java e fundit e muajt shkurt shënoi një rritje të ndjeshme të numrit të të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + nine =