Home / Art / Filmi serb për Shtëpinë e Verdhë, aktorja shqiptare i shkruan aktorit të Hollywoodit: “Ai ishte kasapi i Ballkanit!”

Filmi serb për Shtëpinë e Verdhë, aktorja shqiptare i shkruan aktorit të Hollywoodit: “Ai ishte kasapi i Ballkanit!”

Aktorja e njohur nga Kosova, Aurita Agushi i ka dedikuar një letër të hapur aktorit të njohur, Harvey Keitel. Këtij të fundit thuhet se i është propozuar që të luajë rolin e komandatit Sllobodan Millosheviq në një film (prodhim serb) që do të tregojë historinë e të ashtuquajturës “Shtëpia e Verdhë”.

Në letrën e saj, aktorja i kërkon Keitelit që të mos e pranojë rolin, pasi ishte thjesht një propagandë e pastër serbe me qëllim lëndimin e një populli të tërë.

“Populli shqiptar ka qenë viktimë e regjimit të Millosheviqit, i njohur edhe si Kasapi i Ballkanit. Ju lutem mos e bëni, sepse do t’i lëndoni mbi 13.000 civilë shqiptar të vrarë, në mesin e tyre fëmijë, të rijnë , gra shtatzëna, dhe të moshuar.

Frika ime më e madhe gjatë luftës ka qenë se mund të dhunohem në sy të babait dhe vëllezërve të mi. Dhe për më tepër thurja plane në kokën time për një vdekje të shpejtë që një gjë e tillë mos të më ndodhte,”-shkruhet ndër të tjera në letër.

LETRA E PLOTË

I dashur Harvey Keitel, po dëgjoja lajmet e RTK-së sonte, dhe emri yt u përmend për një angazhim të mundshëm tuajin në një film propagandues serb, për të ashtuquajturën shtëpi inegzistence “Shtëpia e verdhë“, ku kinse shqiptarët kanë kryer krime mbi popullatën civile serbe.

Realiteti është krejt ndryshe i dashur Harvey. Populli shqiptar ka qenë viktimë e regjimit të Millosheviqit, i njohur edhe si Kasapi i Ballkanit . Unë e di që mua nuk më takon të të them se çfarë të luash e çfarë jo. Por tani bëhet fjalë për një puro propagandë të shtetit serb.

Shumë i dashur Harvey, une jam aktore vetë, dhe shpesh herë keni qenë inspirim për mua. Por ju lutem shumë mos e bëni një gjë të tillë, sepse do ta lëndonit një popull të tërë. Do ta lëndonit një popull i cili i rrezikohej nga spastrimi etnik. Ju lutem mos e bëni, sepse do t’i lëndoni mbi 13.000 civilë shqiptar të vrarë, në mesin e tyre fëmijë, të rijnë , gra shtatzëna, dhe të moshuar.

Do t’i lëndonit mbi 20.000 gra të dhunuara. Do t’i lëndonit 1653 familjet e personave të pagjetur që ende nuk e kanë një varr ku ti qajnë të afërmit e tyre . Gjatë gjithë luftës kam qenë në Kosovë, dhe e dini cila ka qenë frika ime më e madhe i dashur Harvey ?! Jo nga vdekja, sepse në luftë njeriu edhe mund të vritet, por frika ime më e madhe ka qenë se mund të dhunohem në sy të babait dhe vëllezërve të mi. Dhe për më tepër thurja plane në kokën time për një vdekje të shpejtë që një gjë e tillë mos të më ndodhte.

Ju kujtoj i dashur Harvey që NATO intervenoi në vitin 1999 që ta shpëtoj një popull nga spastrimi etnik , dhe që të mos përsëritej një Srebrenica e dytë . Andaj shumë i dashur Harvey të lutem mos e bëj, sepse nuk të bën aspak nderë një film propagandues i një regjimi që bëri tre lufta brenda 10 viteve në Ballkan duke lënë me qindra mijëra varre pas vetes.

Me përulësi Aurita Agushi aktore nga Kosova.

Marrë nga: njëkomb

Check Also

Naftëtarët duan bukën e gojës!

Çapajev Gjokutaj/ Naftëtarët e Ballshit janë në grevë urie. Kërkojnë rrogat e papaguara. Thënë ndryshe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 7 =