Home / Kryesore / Ekphrasis

Ekphrasis

GEZIM BASHA
Ekphrasis, (nga poetika antike greke) eshte pershkrimi në vargje i një vepre arti, kryesisht pikturë.
Piktura, në thelb siç shprehet Lesingu, është poezi me ngjyra. Në këtë sens, Pashk Pervathi, është një nga poetët më të mëdhenj të ngjyrës, imazhet e peisazheve të tij mund të lexohen si poezi syrealiste. Konsideroni këto  piktura!

Check Also

Babai mbeti i vdekur dhe i biri u plagos, 5 persona vihen në pranga në Durrës

Pesë persona janë vënë në pranga pasi akuzohen për ngjarjen e rëndë te ndodhur mbrëmjen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 15 =