Home / Kulture / Dy mendje të ndriçuara

Dy mendje të ndriçuara

“Me Fan Nolin merrem kurdoherë vesh më lehtë, se flasim një gjuhë: kuptohemi kur thomi se njeriu që shkruajti muzikën e Don Giovanni-t bëri një punë më të madhe se njeriu që shpiku telefonin, ose kur thomi që Parthenon-i edhe Taxh Mahal-i janë monumente më të larta se Kulla e Eiffel-it, e cila është njëmijë këmbë e lartë.
Fan Noli është edhe i ri: prova më e mirë është se është i zoti të qeshë.”
(Dielli, 14 janar 1938. Në foto: Noli dhe Konica, deri tani e vetmja foto ku ata kanë dalë bashkë)
May be an image of 2 njerëz

Check Also

AGIM MATO YNË I MADH(Në vend të In memoriam)

Nga Anton Nikë BERISHA “Intelektualët e vërtetë, qi me vetëdije të detyrës s’vet, ushtrojnë profesín …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + eighteen =