Home / Aktualitet / “Doctor Honoris Causa” për Marie Royce, e treta amerikane që e merr këtë çmim në Shqipëri

“Doctor Honoris Causa” për Marie Royce, e treta amerikane që e merr këtë çmim në Shqipëri

Ndihmës sekretarja e shtetit amerikan për çështjet arsimore dhe kulturore në vendin tonë, Maria Royce është nderuar nga Universiteti i Tiranës me çmimin e lartë “Doctor Honories Causa”.

Royce nderohet për kontributin e dhënë në forcimin e marrëdhënieve midis dy vendeve në fushën e arsimit dhe kulturës. Ajo bëhet kështu amerikania e tretë në vendin tonë që merr këtë vlerësim të larta nga Universiteti i Tiranës.

Marie Royce mbikëqyr një gamë të gjerë të programeve që synojnë të avancojnë në objektivat dhe e politikës së jashtme të SHBA përmes shkëmbimeve arsimore profesionale dhe kulturore dhe sportive. Ajo premtoi se çdo vit do të përzgjidhen 3 studentët më të mirë shqiptar për të studiuar në Amerikë për gradën Master Shkencor.

Check Also

Masters of Our Fate!

Nga Sebastian ZONJA- Më 24 janar 1965 u nda nga jeta Winston Churchilli. Shtatorja e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + nine =