Home / Sociale / Dita Ndërkombëtare e Gruas, ambasada e SHBA-së mirënjohje per 26 gratë e Pogradecit

Dita Ndërkombëtare e Gruas, ambasada e SHBA-së mirënjohje per 26 gratë e Pogradecit

Postimi i plote:

🇦🇱 | Sot është Dita Ndërkombëtare e Barazisë së Gruas! Gratë e profesioneve të ndryshme kontribuojnë në shoqërinë shqiptare, por, zakonisht, historitë e kontributit të tyre mbeten të patreguara e të panjohura. Kohët e fundit, projekti ynë për Planifikimin dhe Qeverisjen Vendore (PLGP) bashkëpunoi me Bashkinë dhe Muzeun Historik të Pogradecit për botimin e një koleksioni biografish, të quajtur “Historia e saj në historinë e Pogradecit”, në mirënjohje të 26 grave të këtij qyteti. Këto gra kanë dhënë kontribut të jashtëzakonshëm jo vetëm në përparimin e fushave ku ato ushtrojnë profesionin e tyre, por edhe në jetën shoqërore, politike, intelektuale dhe kulturore të qytetit, duke u bërë pioniere të promovimit të të drejtave të njeriut.

🇺🇸 | Today we celebrate International #WomensEqualityDay! Women across professions contribute to Albanian society, but, historically, their stories have gone untold. See how USAID partner PLGP collaborated with the Municipality of Pogradec and the History Museum of Pogradec for a new collection of biographies called “Her Story in the History of Pogradec,” which recognizes 26 women from the city who not only helped advance their fields, but gave outstanding contributions to the intellectual, cultural, social, and political life and have been trailblazers in advancing human rights.

🇦🇱 | Sot është Dita Ndërkombëtare e Barazisë së Gruas! Gratë e profesioneve të ndryshme kontribuojnë në shoqërinë…

Gepostet von U.S. Embassy-Tirana am Mittwoch, 26. August 2020

Check Also

Rregullat e reja në shkollë/ Nga mësimi me tre turne deri tek përdorimi i maskave, ja si parashikohet ky vit i ri mësimor

Zëvendës ministrja e Arsimit Nina Guga ka shpjeguar në News24 rregullat e reja në shkollë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + twelve =