Home / Kryesore / Deputeti i Bujanocit Shaip Kamberi fton qytetarët për firmosjen e peticionit për zbulimin e varrezës masive të Bajanicës

Deputeti i Bujanocit Shaip Kamberi fton qytetarët për firmosjen e peticionit për zbulimin e varrezës masive të Bajanicës

Nga Shaip KAMBERI-

Të nderuar qytetarë,

Ju ftojë të solidarizoheni me firmosjen e këtij peticioni qytetar për ta krijuar Qendrën Memoriale në Batajnicë, të cilin sapo e firmosa.
Siç e dini, Batajnica është një nga varrezat masive në Serbi, ku janë hedhur trupat e qindra civilëve të pafajshëm, edhe të moshuar, gra dhe fëmijë.

Me qëllim të zhdukjes së gjurmëve dhe të ikjes nga drejtësia, pas vrasjes në mënyrë monstruoze, kufomat e viktimave janë bartur mbi 400 km nga vendi i krimit, nga ana e urdhërdhënësve dhe ekzekutuesve, që ishin edhe zyrtarë shtetërorë të Republikës së Serbisë.

Kjo hapësirë, ku janë varrezat masive shfrytëzohet ende sot nga pjesëtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme të Republikës së Serbisë.

Peticionin mund ta firmosni në këtë vegëz: https://www.batajnicamemorialinitiative.org/al/peticija
Faleminderit.

Poštovani gradjani,

Pozivam vas da se solidarišete sa potpisivanjem ove gradjanske peticije za izgradnju Memorijanog centra u Batajnici, koju sam upravo potpisao.
Kao što ste upoznati, Batajnica je jedno od masovnih grobnica u Srbiji, gde su zakopana tela stotine ubijenih nedužnih civila, žene i dece.
U nameri prikrivanja tragova i izbegavanja odgovornosti o, posle njihovog monstruoznog ubistva, tela ubijenih su prevožena 400 km od mesta zločina, od strane nalogodavaca i izvršioca, koji su bili najviši zvaničnici Republike Srbije.

Ovaj prostor, gde se nalazi masovna grobnica, i danas se koristi od strane pripadnika Ministasrtva unutrašnjih poslova Republike Srbije.
Peticiju možete potpisati kroz ovaj link:

https://www.batajnicamemorialinitiative.org/al/peticija
Hvala.

Check Also

Makina me targa shqiptare del nga rruga, humbin jetën 2 persona

Një aksident i rëndë është regjistruar në Ponoshec të Gjakovës. Sipas njoftimit të policisë kosovare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 6 =