Home / Aktualitet / Coronavirus: Diçka nuk është në rregull …

Coronavirus: Diçka nuk është në rregull …

  • Wuhan në Shanghai = 629 km
  • Wuhan në Pekin = 1052 km
  • Wuhan në Milano = 8700 km
  • Wuhan në New York = 12000 km
  • Wuhan në Etli = 8670 km
  • Wuhan në Londër = 8880 km
  • Wuhan në Paris = 8900 km
  • Wuhan në Spanjë = 9830 km
  • Wuhan në Indi = 3575 km
  • Wuhan në Iran = 6560 kM

* Diçka nuk është në rregull…

Covid 19 ka origjinën nga qyteti i Wuhanit në Kinë,  tani ai ka arritur në çdo cep të botës, por ende nuk ka arritur në kryeqytetin e Kinës: në Pekin, si dhe në kryeqytetin ekonomik: në Shanghai, të cilët e kanë afer Wuhanin; pse ky diferencim?

  🎈 Pekini është kryeqyteti politik, ku jetojnë të gjithë liderët e Kinës, udhëheqës dhe ushtarakë, ata që drejtojnë gjithe fuqinë e Kinës jetojnë këtu. Pekini nuk ka asnjë bllokim, aty vazhdon jeta si me pare!  Ai eshtë i hapur!  Corona nuk ka asnjë efekt ne Pekin pse …?

  🎈 Shanghai është kryeqyteti që drejton gjithe ekonominë e Kinës, këtu jetojnë të gjithë njerëzit e pasur të Kinës!  Ata që e mbajnë industrinë të funksionojë. As në Shangai nuk ka asnjë bllokim nga virusi, pasi nuk ka asnjë efekt…!  * Pse …?  *

  🎈 A është “Covid 19” një virus pandemik, për të cilin është krijuar panik në të gjithë botën?! Por po të vini në Pekin dhe Shanghai, natyrshem lind pyetja; pse ketu virusi nuk ka efekt, pse tek njerzit ketu nuk ka panik dhe tmerri eshte transferuar me shpejtesi ne tere vendet më të zhvilluara të botës.?! * Pse …?  *

  🎈 Pekini dhe Shanghai janë zonat ngjitur me Wuhanin e Covid 19 nga Wuhani ende nuk paska arritur ne keto dy qytete, ndersa ka prekur me shpejtesi çdo cep të botës?!          * Pse ?*

  Sot, e gjithë India me 1. 300 000 000 Indianë u karantinua ! Ekonomia boterore po shkon drejt kolapsit, vetem Kina me gjithe qytetet kryesore të saj jo. Ajo eshte e  e tera e hapur. Nga 8 prilli, do te hapet gjithashtu dhe Wuhani!  E gjithë bota është e goditur me terror dhe panik, vetem Kina jo; * Pse …?  *

  Një tjetër gjë e madhe është që tregu i aksioneve në të gjithë botën, i cili ka rënë me gati gjysmën e vleres!  NIFTY ka shkuar nga 12 mijë në 7 mijë…!  Por pjesa e tregut të Kinës ishte në 3 mijë dhe ndjehet me i vleresuar se kurre!  Si nuk paska asnjë efekt virusi në tregun Kinez ?! * Pse …?  *

  Sido që të jetë e verteta, ajo tregon një gjë; që korona është një armë bio-kimike e Kinës, të cilën Kina e hodhi për shkatërrimin e botes !  Pasi vrau disa “të vrarë”, Kina nuk do t’ia dijënga Coronavirusi, sepse padyshim ajo e ka dhe ilaçin, të cilin nuk po e ndan me pjesen tjeter te botës! Ajo tallet me Evropen duke i derguar per ndihma ca maska jashte standartit, madje po ve ne loje dhe Ameriken… * Pse?*

Nuk thoshin kot të moçmit; “ Do vije dita kur bota do behet Çini ma Çin.”

 

K.GJ

Check Also

Dalin shifrat e fundit/ Ja sa viktima dhe raste të reja me COVID-19 u shënuan në vend gjatë 24 orëve

Tre persona kanë humbur jetën nga koronavirusi në 24 orët e fundit në vend, duke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 8 =