Home / Kryesore / Çmimi i Nobelit për Letërsinë i shkon poetes amerikane Louise Glück

Çmimi i Nobelit për Letërsinë i shkon poetes amerikane Louise Glück

Poetja amerikane Louise Glück është fituesja e Çmimit Nobel për Letërsinë.

Lajmi është konfirmuar në faqen zyrtare të Akademisë Suedeze të cilët e kanë vlerësuar poeten për “zërin e saj poetik të pagabueshëm, i cili me bukurinë e rreptë e kthen ekzistencën individuale në universale”.

Image

euronews albania

Check Also

Tri dëshirat e fundit të Lekës së Madh

Në prag të vdekjes Leka i madh thirri gjeneralët e tij dhe ua bëri të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 7 =