Home / Stili i jetes / Çfarë është një shkollë për qen? ja si ta stërvitni

Çfarë është një shkollë për qen? ja si ta stërvitni

Kur jemi fëmijë, na dërgojnë në shkollë për të mësuar. Një nga gjërat që ata na mësojnë është të respektojmë rregullat themelore të bashkëjetesës. Epo, qentë së bashku me kujdestarët e tyre gjithashtu mund të shkojnë në shkollën e tyre.

Atje ata do të mësojnë të bashkëveprojnë me kafshët e tjera me gëzof dhe t’u binden disa urdhrave që, herët a vonë, mund të shpëtojnë jetën e tyre.

Por, Çfarë është ajo dhe si të zgjidhni një shkollë për qen?

Shkolla e qenve normalisht është një vend i mbyllur ku një trainer mëson mbajtësit e qenve si të stërvitin leshrat e tyre në mënyrë që ata të mund të jetojnë në shoqëri duke qenë të lumtur. Tani, duhet të kemi parasysh se jo të gjithë trajnerët përdorin të njëjtat metoda për t’u trajnuar, dhe se, në mënyrë që ne të zgjedhim atë që na intereson vërtet, një nga gjërat e para që duhet të pyesim është pikërisht mënyra se si ata edukohen kafshët.

Prandaj, unë do t’ju tregoj se cilat lloje të teknikave të trajnimit ekzistojnë:

  • Trajnim pozitiv: me teknikat pozitive të trajnimit qëllimi është të ndihmoni qenin të mendojë dhe të veprojë, duke shpërblyer sjelljen pozitive dhe duke injoruar ose ridrejtuar sjelljen negative me shpërblime. Theshtë më i rekomanduari për të gjitha llojet e qenve, veçanërisht për më të vegjlit.
  • Teknikë e bazuar në etologjinë e qenit: janë ato që përqendrohen në sjelljet natyrore të qenit. Për trajnerët që i praktikojnë ato, kafsha duhet të jetë e nënshtruar, ajo duhet të ndjekë udhëheqësin e tufës, që është qenia njerëzore. Nuk është e këshillueshme, kryesisht sepse një njeri nuk mund të sillet kurrë si një qen. Gjithashtu, këto kafshë nuk jetojnë në tufa, por në grupe familjare.
  • Trajnimi tradicional i qenve: origjinën në shkollat ​​qenit të qenve të luftës. Ata ishin shumë të suksesshëm në stërvitjen e qenve ushtarakë për dy luftërat botërore, por në ditët e sotme dihet se ata kanë frikë vetëm nga kafshët pasi përdorin jakë elektrike, me thumba, dhe mbytje. Sigurisht, ju e bëni qenin të bëjë atë që dëshiron administruesi, por nga detyrimi dhe nga frika.
  • Teknika të përziera: ato janë teknika që ndërthurin trajnimin tradicional me atë pozitiv; domethënë mund t’i vendosni një jakë mbytëse por t’i jepni shpërblime (lodra) nëse sillet mirë. Whatshtë ajo që përdoret për të stërvitur qen që konkurrojnë në sportet e kontaktit me qen, të tilla si RCI, Mondioring, Belgian Ring ose Schutzhund.

Cila është më e mira? Epo, nëse më pyetni, do t’ju tregoja trajnimin në pozitivitet. Por kjo varet nga secili qen, problemi që ata kanë (nëse kanë) dhe për çfarë duan t’i stërvitin.

Këlyshë Shar Pei

Kur vendosni të shkoni në një shkollë për qen.

Ju duhet të jeni në gjendje të kënaqeni me mikun tuaj në të njëjtën kohë kur të dy mësoni. Kështu, gëzofi duhet të jetë në gjendje të ketë kontakt me kafshë të tjera, pasi është mënyra më e mirë për ta bërë atë të mësojë të tregojë. Nëse në çdo kohë mbajtësi përdor teknika që nuk ju pëlqejnë, mos ngurroni të kapni mikun tuaj dhe të gjeni një shkollë tjetër për qen.

Check Also

Ja kur formohen kujtimet më të hershme në jetën e njeriut

Një studim i ri sugjeron se mesatarisht ngjarjet më të hershme që mund të kujtojnë njerëzit tregojnë se i përkasin moshës 2 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =