Home / Bota / Ç’do të thoshte të tradhëtoje Hitlerin dhe teknika vrastare psikologjike e diktatorit

Ç’do të thoshte të tradhëtoje Hitlerin dhe teknika vrastare psikologjike e diktatorit

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Hitleri u befasua kur mësoi se tre nga oficerët e tij e kishin tradhtuar.
Ai vendosi t’i ndëshkojë ata në një mënyrë të çuditshme. I vendosi secilin prej tyre në një qeli të veçantë dhe u ndezi gramofonët që luanin muzikë klasike me zë të lartë.
U lidhi duart dhe vendosi zorrë të holla mbi to, nga të cilat rridhte ujë ngadalë.
Oficerëve të burgosur u thanë që gazi helmues po pikonte para tyre, gjë që do t’i vriste ata në më pak se 6 orë.
Pas 4 orësh, dy prej tyre vdiqën derisa i treti pësoi çrregullime të rënda fizike dhe mendore.
Natyrisht, kjo ishte vetëm një gënjeshtër, por kjo është, një luftë psikologjike që bëri që oficerët të vriteshin nga mendimet e tyre.
Vetë ideja e gazit vdekjeprurës bëri që trupat e tyre të lëshojnë hormone që ndikojnë negativisht në zemër dhe organe të tjera jetësore në trup, përfshirë edhe trurin.
Rezultati i proceseve të tilla shumë shpesh mund të shkaktojë vdekje.
Këtë metodë Hitleri e vendoste shumë në praktikë.
Kjo është e ngjahme me të njëjtën luftë psikologjike që mediat sot aplikojnë te njerëzit.
Përmes informacioneve të ndryshme dhe të pavërtetave, e bëjnë shoqërinë viktimë të ideve dhe besimeve të veta.
Një njeri i zhgënjyer i rënë në apati është një objektiv më i lehtë për manipulim nga ana e autoriteteve.

Check Also

Zbulohet misteri i shtëpisë më të vetmuar në botë

Fotografitë e një shtëpie të vogël të bardhë e vetme në një ishull të largët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − three =