Home / Sociale

Sociale

Në Durrës shkelet urdhëri i Ministrisë së Shëndetësisë/ Studentët e pavaksinuar futen në auditorë!

Studentët e universitetit “Aleksandër Moisiu” Durrës, i janë rikthyer auditoreve mëngjesin e sotëm. Këtë vit ata jnë përballur me vendimin për vaksinimin kundër Covid, si kusht për të ndjekur vitin e ri akademik. Një pjesë e studentëve deklarojnë se janë vaksinuar më herët, ndërkohë ka nga ata të cilët janë …

Read More »

Vaksinim i detyruar për studentët/ Disa të rinj në Tiranë paralajmërojnë protestë!

Studentët në Tiranë kanë paralajmëruar protesta pas fillimit të vitit të ri akademik. Ata kundërshtojnë detyrimin për tu vaksinuar si një kusht për tu pranuar brenda ambienteve të universitetit. Ndërkohë dhjetëra studentë në universitetin e Vlorës, ‘Isamil Qemali’, nuk janë lejuar që të futen në auditorë, kjo pasi nuk kanë …

Read More »

“Luarasi” bashkëpunim me Fondin e Investimeve për Inovacionin, Ruka: Frymëmarrje të re Universitetit

TIRANË Universiteti “Luarasi” nënshkroi një memorandum bashkëpunimi me Fondin e investimeve për inovacionin INNVEST. Rektori i Universitetit “Luarasi”, Prof. Dr. Ethem Ruka thotë se 15 studentë të universitetit “Luarasi” pjesë e fakultetit të teknologjisë dhe informacionit do të trajnohen në kompani të ndryshme për një periudhë tremujore në fushën e …

Read More »

Raporti i UNICEF: Thirrje shoqërive të marrin seriozisht përvojat e tyre, për 13% e adoleshentëve

Sipas një raporti të publikuar nga Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF), më shumë se 13 për qind e adoleshentëve të moshës 10-19 vjeç janë të diagnostikuar me çrregullime mendore siç përcaktohet nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).Përqindja përkthehet në shifra pasi 89 milionë djem adoleshentë dhe 77 …

Read More »