Home / Opinion

Opinion

Propozimi kinez për Iniciativën e Zhvillimit Global, një qasje e re për të ardhmen globale

Nga Aleksander ÇIPA- Kjo javë shënoi fillimin e sesionit të 76-të të Asamblenë së Përgjithshme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, platforma më e madhe në shkallë globale. Asambleja e Përgjithshme është jo vetëm organi kryesor politikëbërës i OKB-së, duke qënë se përfshin të gjithë 193 vendet anëtare me votë …

Read More »

Sa shqiptarë nuk duan të vaksinohen?

Nga Eduard ZALOSHNJA- Rreth 26% e banorëve të rritur të Shqipërisë nuk duan të vaksinohen. Ndërkohë, rreth 22% të tjerë, ende nuk kanë bërë ndonjë dozë vaksine, por duan të vaksinohen së afërmi. Duke ditur se Shqiperia ka rreth 2.1 milion banorë të rritur, i bie që rreth 545 mijë …

Read More »

Ju po tatoni punën zoti Kryeministër!

Nga Erion KRISTO- Zoti Kryeministër! Ju nuk po tatoni ata që fitojnë më shumë, ju po tatoni punën. Duke ngatërruar qëllimisht të ardhurat dhe fitimin me rrogën. Dhe u merrni njerëzve një të katërtën e rrogës, ndërsa dividenti tatohet 8%. Pra, ju nuk po tatoni të pasurit siç thoni. Ju …

Read More »

Gratë e fuqishme të politikës!

Nga Jonida GODOLE- Per shume vite, portretet e ish-kryeminstres britanike Margaret Hilda Thatcher (Iron Lady) dhe kancelares gjermane Angela Dorothea Merkel („Mutti“) i kam pasur ne zyre, ne murin pas tryezes ku punoj. Dhe sa here flisja ne Skype ose Zoom me kolege e miq europiane, shumica nuk e permbante …

Read More »

Teatri kuvendor sapo ka nisur!

Nga Artan FUGA- Me shkrijnë gazit skenat që shoh nga punimet e Kuvendit të Shqipërisë! Gaz paçin gjithmonë! Kur kryeministri që pret të marrë detyrën mbretërore bën si ekologjist duke qendruar ulur në plate dhe mbledh letrat e grisura që hedhin deputetët e opozitës në dysheme! Dhe deputetët e opozitës …

Read More »

KOMPLOTE NJERËZ TEORI

Nga Ardian VEHBIU- Teoritë e komplotit në lidhje me COVID-19 dhe vaksinat kundër tij kanë zënë vend mirë në mediat shqip, si në televizion, Internet dhe në shtyp; me gjasë, kjo lidhet edhe me klikimet dhe interesin e publikut. Kjo edhe i ka sjellë në plan të parë të ashtuquajturit …

Read More »

Doktori u bë ”Back-bencher”

Fatos B.Hoxha Doktor, urime për fillimin e legjislaturës së rë. Unë u gëzova shumë, sepse je ulur në karrigen ku ulesha unë dikur dhe më riktheve kujtimet. Unë dhe kolegët e mi që uleshim në rreshtin e fundit nuk ishim vetem “back-bencher”, por edhe kandidatë për t’u përzëne nga partia. …

Read More »

NJË “GËRDEC” NË TETOVË…

Nga Thoma NIKA- Mbrëmë mjaft prej kanaleve tona televizive ndërprenë programacionin, për të futur si “breaking news” atë që ishte duke ndodhur në spitalin e Tetovës, ku muret ishin prej flake… Një tmerr i vërtetë. I krahasueshëm me hatanë e ndodhur në Gërdec 13 vite më parë. E kam një …

Read More »

Jo më mik për vaksinën “Pfizer”!

Nga Besim DYLBERI- Pak ditë më parë kisha përgatitur shkrimin “Një mik për vaksinën “Pfizer”! Hezitova ta kaloj për botim, në pritje të ndonjë reagimi zyrtar për këtë problem. Jo pak qytetarë më njoftonin se me vështirësi gjenin ndonjë mik, për të siguruar këtë vaksinë. Pagesa për këtë ishte terpër …

Read More »