Home / Kuriozitete

Kuriozitete

50 kuriozitete të rralla nëpër botë

Shpesh njerëzit takohen me kuriozitete të rralla që ndodhin nëpër Botë. Disa mbesin mister kurse disa të tjera shpjegohen në mënyra të ndryshme, më shumë si fenomene. 1. Femra që ka lindur më shumë fëmijë është një ukrainase. Ajo ka lindur 69 fëmijë, nga të cilët vetëm dy i kishin …

Read More »

Çfarë është koha?

Në vitin 1826, koha mori një kthesë të çuditshme në Nju Hejvën në shtetin e Konektikatit në SHBA. Sipas historianit Majkëll O’Majli, për disa muaj, një orë e re e vendosur në majë të godinës së Bashkisë funksionoi në fillim ngadalë dhe më pas shumë shpejt, në krahasim me orën …

Read More »

Pesë fakte për Ishullin e Pashkëve

Thjeshtë duke parë gjigandët e gurtë në Ishullin e Pashkëve, nuk mund të mos pyesësh: përse janë krijuar? Si janë gdhendur? Dhe si janë zhvendosur? 1) RUAJTJA Ka 887 moai rreth ishullit të Pashkëve, por ka patur me mijëra. Ata ishin gdhendur nga populli i Rapa Nuit, të cilët kanë …

Read More »