Home / Krijuese

Krijuese

QYTETI I KARANTINËS

QYTETI I KARANTINËS Poezi nga: Bardhyl Londo — Në këtë qytet dielli lind në mbrëmje dhe perëndon në agim. Këtu në dasma qajnë dhe në funerale qeshin. Këtu burgun e quajnë liri, dhe lirinë burg. Këtu dehen me ujë dhe etjen e shuajnë me raki. Këtu rendin gjithë jetës dhe …

Read More »

Raketa apo Respiratorë !?

Koço Danaj/ Kanë kaluar muaj nga pandemia e koronavirusit. Te gjithë politikanët e botës janë të shqetësuar, të gjithë ankohen, por … Të gjithë janë fajtorë që nga Vuhani deri në Vankuver. Le t’i lëmë për një çast vendet më pak të zhvilluara, por po ankohet SHBA, Rusia, Franca, Italia, Spanja …

Read More »

Sqetullat e natës

Vladimir Myrtezai/ Tri kurvat e zonës së Librit Universitar, Gizi M., Marta Z. dhe Buqe D., nga mesnata, në një lokal buzë rrugës po llafoseshin ndërvedi se sa dhunshëm e kishin kaluar një natë më parë me klientët e tyre, dhe se sa e vështirë vinte e bëhej zanati i …

Read More »

Letër e koronavirusit …

Lutfi Dervishi/ Letër e koronavirusit … U mërzite? Mund të jesh keq, por planeti ndihet më mirë apo jo? Kafshët dhe shpendët ndihen më mirë apo jo? Hë? Ku i ke robotët, aeroplanët e padukshëm dhe bombat atomike? Ke në plan të shkosh në Mars? Kam një lajm të keq. …

Read More »

Balada e Coronavirusit

Çelësin unë ty nuk do ta jap, ti na ke nda ne Corona, por shpejt ne do bashkohemi përsëri. Ti na bëre ne të shohim të gjitha ngjyrat Corona, por ne nuk do të të lejojmë më të na prekësh Corona. Unë nuk do të lë të kalosh më Corona. …

Read More »

HUMBJET

Rudolf Marku/ – me nje ndjese humane per permendjen e kater miqeve te mi, tragjedine e se cileve vazhdoj ta ndjej si nje tragjedi te jetes time- Nga cikli   HUMBJET David Grossman është një shkrimtar izraelit ndër më të njohurit, jo vetëm në vendin e vet. I pranuar si …

Read More »

Kthina në muzg

Vladimir Myrtezai/ Kthina në muzg Hidrauliku i zonës së ish-Bllokut, Turabi Guga, atë buzëmbrëmje po kthehej për në shtëpi, pas një pune të lodhshme e të gjatë, diku në periferi të kryeqytetit. Qe një punë që i kishte sjellë andralla të pashoqe nga mënyra se si ishin shkartisur të gjitha …

Read More »

Letër babait: UNË E DI, TI PO MË PRET …

UNË E DI, TI PO MË PRET … (Letër babai) Komandanti im i dashur, U bënë njëzet ditë që nuk takohemi dot! Njëzet ditë, që unë nuk kam mundësi të vij e të të përqafoj me gjithë dashurinë e shpirtit, në atë ritualin tonë të përditshëm, që është aq unik …

Read More »