Home / Koment

Koment

A JEMI GATI TE NA NDIHMOJNE?

Perparim Tushaj Që të ndihmojë dikush duhet të jesh gati. Ndoshta me standartet tua je, por duhet të jesh për/me standartet e atij që ka dëshirën dhe mirësinë të ndihmojë. A jemi ne gati për ketë? Kjo që po ndodh tani më kujtoj dy episode nga vitet ’90. – Në …

Read More »

Njeriu dhe mediat tona

Duket se reagimi kundër veprimit shtazarak ndaj gruas rome në Lipjan ishte i madh dhe kjo është një gjë e mirë. Por, nuk pati asnjë reagim kur nëpër media u botua lajmi i paverifikuar që e shpallte këtë grua kriminele. Mediat tona ende nuk e kanë mësuar apo pranuar një …

Read More »

Arba Kokalari është edhe dukuri shqiptare

Pohimi që përcjell titulli hasi këto ditë një qendrim të fortë mohues. Arba vërtetë ka kombësi shqiptare, thoshin tjetërmendësit, vërtetë është lindur në Shqipëri, madje foshnjërinë dhe një pjesë të fëmijërisë i ka kaluar këtu por, si politikane dhe tani si deputete, është dukuri suedeze. E megjithatë parë hollë Arba, …

Read More »

Dashuritë zhgënjyese të Atdheut tim!

Aleksandër Çipa Dashuritë dhe besimet jozhgënjyese janë të rralla. Nuk e gjen dot kurrë zhgënjimin nga dashuri e Nënës. Në letërsi mund të hasësh shpesh dashurinë zhgënjyese  prej etërve. Por as Atdheu nuk të zhgënjen. Shoqeria e Atdheut tënd të zhgënjen shpesh. Sidomos po të jesh shqiptar në shoqërine tënde. …

Read More »

Nuk jemi ushtarë të askujt

Doriana Metollari Gazetarët nuk janë ushtarët e askujt, as të atyre ku marrin rrogat. Nëse ne nuk e ndjejmë dhe nuk jemi të vetëdijshëm për atë që na takon si: a) e drejta për punë të rregullt b) e drejta për të ushtruar profesionin të lirë c) e drejta për …

Read More »

Dy fjalë mbi nderin dhe dinjitetin

Grid Rroji Liria, nderi dhe dinjiteti përpuqen fort në një pikë të përbashkët, shtetkombin. Askush nuk e ruan dot nderin e dinjitetin e individit përkarshi shoqërisë dhe si pjesë e pandashme e saj nëse shteti nuk e ruan, mëkon dhe forcon mendësinë kombëtare. Shteti si mishërim i kombëtares është pra …

Read More »

Zëdhënësi i Berishës: Ja si e ka kopjuar Edi Rama doktorin

Grid Rroji Gjithmonë sipas parashikimeve të kolegëve të Bletës Shqiptare, shumë popuj po i rikthehen rrënjëve kombëtare, duke përzgjedhur udhëheqës të shtetit që premtojnë tërheqjen të paktën të pjesshme nga globalizmi tregtaro financiar. Në këtë pikë pak rëndësi ka gjenuiniteti i udhëheqësve-shumë syresh janë gjithsesi përfaqësues dhe për pasojë garanci …

Read More »

Aleanca e re globale që po përjashton SHBA-në

Nga Shaban Murati Hedhja në publik e ideve dhe e projekteve gjeopolitike është një hob intelektual në modë, por kur këto ide lëshohen nga personalitete të rëndësishëm, që kanë pasur poste të rëndësishëm në shtete të rëndësishëm, bëhet e këshillueshme të ndalesh mbi to. E tillë është edhe idea, që …

Read More »