Home / Investigim

Investigim

Raporti i SHISH nxjerr “shtruar” korrupsionin në Shqipëri/ Gjyqtarë e prokurorë ndikojnë në vetting sipas “interesit”

Raporti për vitin 2019 i Shërbimit Informativ Shtetëror rendit një sërë problematikash në Shqipëri, ku theksi vazhdon të vendoset te korrupsioni, krimi organizuar, ekonomia dhe terrorizmi. SHISH raporton se korrupsioni është ende i shpërndarë në administratën publike dhe në sistemin e drejtësisë. Në raport theksohet se në sistemin e drejtësisë …

Read More »

Pandemia shton hallet e taksistëve dhe shkakton rritje të çmimeve, ja si variojnë ato nëpër zona të ndryshme

Pandemia Covid 19 solli një sërë masash shtesë për shërbimin taksi me qëllim për mos përhapjen e virusit, por bashkë me masat shtesë shkaktoi dhe një luhatje të fortë të çmimeve të këtij shërbimi, sidomos në lëvizjet ndërqytetase. Në rritjen e çmimit duket se më së shumti ka ndikuar mungesa …

Read More »

Gazetari Xhovan Shyti sjell vëzhgimin investigativ/ Kalvari i hotelit “Dajtit” që mbahet i braktisur nga Banka e Shqiperisë

Nga Xhovan SHYTI – Dje “Arberia News.net” hapi dosjen e blerjes nga ana e Bankës së Shqipërisë (BSH) të godinës së ish hotel “Dajtit”, pronë e paluajtshme shtetërore, kundrejt  fondit limit  30 milion Euro, ose 4.148.400.000 (katër miliard e njëqind e dyzet e tetë milionë e katërqind mijë) lekë. Blerja …

Read More »

E bleu rreth 4 miliardë lekë, përse nuk e rindërton Banka e Shqipërisë ish hotel “Dajtin”?

Nga Xhovan SHYTI – Kanë kaluar më shumë se dhjetë vjet nga blerja prej Bankës Shqiptare (BSH) të ish godinës së hotel “Dajtit”, pronë e paluajtshme shtetërore, kundrejt  fondit limit 4.148.400.000 (katër miliard e njëqind e dyzet e tetë milionë e katërqind mijë) lekë dhe ende godina, dikur e shkatërruar …

Read More »

Shqipëria dhe Kosova me numrin më të lartë të të rinjve dembelë, raporti për arsimimin thotë se …

Perspektiva për të rritur produktivitetin në trojet shqiptare është e pashpresë për arsye se Kosova dhe Shqipëria kanë numrin më të lartë të rinjve 15-24 vjeç, që nuk janë as në punë e as në shkollë. INSTAT raportoi se 25,5% e të rinjve të grupmoshës 15-24 vjeç në Shqipëri nuk …

Read More »

INVESTIGIM për rrjetin “Monego” dhe “IuteCredit”/ Si u ngrit Perandoria e biznesve të dyshimta të Rusisë në Shqipëri, biznese që u mbyllën në Kosovë

Një hulumtim i Gazetës Infokus zbulon rrjetin e bizneseve në Shqipëri të Aigars Kesenfelds, një biznesmeni letonez të dyshuar për lidhje me Kremlinin, dhe i cili qëndronte edhe prapa “Monego-s” në Kosovë. Dhjetëra biznese që funksionojnë si mikrofinanca në vendet e rajonit lidhen me emrin e Aigars Kesenfelds, një biznesmeni …

Read More »

Ekskluzive/ Zbulohen 3 ish-spiunët e Sigurimit në kupolën e Policisë

Autoriteti për Informim mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit gjen me dosje tre oficerë të lartë nga 55 të kontrolluar. Procesi i Vettingut kap “peshqit” e parë në kupolën e Policisë së Shtetit. Sipas dokumentave që disponojnë ekskluzivisht “Shqiptarja.com” dhe “Report TV” tre oficerë të madhorë të policisë rezultojnë si …

Read More »