Home / Intervista (page 6)

Intervista

Analisti grek për marrëdhëniet Athinë – Tiranë: Negociatat duhet të rifillojnë

Gazetari njohur grek, Nikolas Zirganos, analist i çështjeve diplomatike në gazetën “Efimerida ton Syntakton”, thotë se çështja “Katsifas” krijoi një mini krizë në raportet Athinë – Tiranë. Në një intervistë dhënë gazetarit Robert Goro për Tribuna TV dhe Tv Klan, Zirganos vëren duke folur për negociatat e ndërprera: “besoj se …

Read More »

Rajerson: Greqia të ndalë persekutimin e shqiptarëve të Çamërisë dhe t`u njohë të drejtën e pronësisë

Deklarata e ambasadorit Amerikan në vitin 1992 në një rrëfim të njërit prej nismëtarëve për krijimin e shoqatës Çamëria, historianit Nexhat Merxhyshi  Si lindi ideja për krijimin e shoqatës Çamëria më 10 janar 1991? Cilët ishin disa nga nismëtarët më të njohur? Kur filloi përgatitja dhe kur u miratua zyrtarisht …

Read More »

Si mund të përfitohet më tepër nga BE?!

Kush është Ela Daci? Jam Ela Daci nga Kruja. Jetoj prej 20 vitesh jashtë Shqiperisë. Kam jetuar në Itali pothuajse gjithë kohës me perjashtim të 2 viteve në Bruksel, Belgjikë ku kam punuar pranë Parlamentin Europian. Aktualisht jetoj në Romë dhe punoj për Link Campus University ku merem me fondet …

Read More »

Jelekët e verdhë: një reagim ndaj shpërthimit të pabarazive mes super të pasurve dhe klasës së mesme

  Intervistë me Chantal Mouffe, nga Simon Blin për “Liberation” Për filozofen Chantal Mouffe, frymëzuese të “La France insoumise”, Macron-i mishëron stadin suprem të post-politikës neoliberale: prandaj opozita nuk mund të aktualizohet, përveçse nga rruga. Profesoreshë e Universitetit të Westminsterit, në Londër, filozofja belge ka qenë teorizuesja e “populizmit të …

Read More »

Përse duan të ikin shqiptarët nga vendi?

Në një anketë, Shqipëria renditet e katërta në një listë me 152 vende përsa i përket dëshirës së qytetarëve për t’u larguar nga vendi. Në anketën botërore të Organizatës Gallup, 60% e pjesëmarrësve nga Shqipëria shprehen se do të donin të largoheshin; Kosova renditet e trembëdhjeta me 46% të pjesëmarrësve …

Read More »