Home / Intervista

Intervista

Intervistë me Manjola Lumanin, drejtore e Qendrës me fokus të veçantë te media

(“Qendra Arbëria News” është një vatër përkujdesjeje për të rinjtë dhe trashëgiminë) –    Znj Lumani, një informacion paraprak për të gjithë ata që nuk kanë dijeni rreth organizatës në të cilën ju jeni pjesë e stafit drejtues? Përgjigje: Emri i saj zyrtar është  “Qendra Arbëria News” .  Është organizatë …

Read More »

Intervistë me sportistin Enea Lapa, i riu nga Saranda që po shkëlqen në Amerikë

Nga Marjana CIKU – Sportisti shqiptar, Enea Lapa, me origjinë nga Saranda ka arritur të shkëlqejë në  “Austin Open”. Ai po ngjitet drejt majave në sportin “Brazilian Jiu Jitsu” duke u shpallur zyrtarisht fituesi absolut në këtë kampionat, ku u rendit i pari në të gjitha peshat. “Brazilian Jiu Jitsu” është një nga …

Read More »

Rruga e katërt e Anthony Giddens

20-30 vitet e ardhshme mund të jenë periudha më vendimtare e historisë njerëzore”. Është ky parashikimi për botën P.C. (pas Covid-19), që bën Anthony Giddens, me siguri sociologu më i spikatur i modernitetit, ish-drejtues i London School of Economics, teoricieni i Rrugës së Tretë dhe reformatori që solli qendrën e …

Read More »

Ekspertja shqiptare e IOM: Si Covid-19 riorganizoi Diasporën në Itali

Afërditë Shani, aktiviste dhe pjesë e programit të  IOM për Diasporën shqiptare sjell një përmbledhje të përgjithshme të situatës së komunitetit shqiptar në Toscana. Si u përball Diaspora shqiptare me pandeminë, situata aktuale dhe çfarë pritet të ndryshojë në të ardhmen. “Diaspora Shqiptare në Itali ka një rol të rëndësishëm …

Read More »

Le Monde Diplomatique, Intervistë me Fatos Lubonjën: Çevropianizimi i Evropës

Ballkani Perëndimor është karrikaturë e Bashkimit Evropian, ku ideologjia neoliberal-globaliste është në fazën e krizës së saj. Narrativa e tranzicionit dhe e bashkimit të vendeve të paintegruara ballkanike, të cilat e kanë humbur forcën e tyre frymëzuese e besimdhënëse, po mbahen sot nga euroburokratët, të cilët e mirëmbajnë veten edhe …

Read More »