Home / Histori te rralla

Histori te rralla

Në kujtim të Ismail Qemalit

Këto dy foto i bëra para pak javësh në lagjen e vjetër Galata të Stambollit. Bëhet fjalë për hotelin “Pera Palace”, një ndërtesë e stilit klasik evropian ku kanë bujtur me dhjetëra njerëz të famshëm të botës. Kisha dëshirë ta shihja këtë hotel, sepse prej aty nisi udhëtimi i Ismail …

Read More »

I pastrehu i dhuroi 20 eurot e fundit për benzinë, por njerëzit e shpërblyen me një shumë të madhe parash

Një grua nga Filadelfia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës kishte mbetur pa karburant në veturën e saj në një rrugë të braktisur. Në këtë situatë të pashpresë, Kate McClure kishte marrë ndihmë nga një person i pastrehë që jetonte në një shtëpi të improvizuar afër rrugës.Edhe pse pa shtëpi …

Read More »

Mehmet Aliu, shqiptari që mblodhi mamlukët në gosti, i ekzekutoi pa mëshirë dhe u bë mbret i Egjiptit

Në fundin e Shtatëqindës, Egjipti i përkiste Perandorisë otomane. Por ligjin e bënin 24 bejlerë vendas, princët mamlukë me vasalët e tyre. Po cilët ishin? Mamluk në arabisht do të thotë “njeri i blerë”, por në rastin e tyre nuk kish fare të bënte me skllavërinë. Kaukazianë Mamlukët ishin pasardhës …

Read More »

Vrasësit masiv të shekullit XX (Foto)

Një listë me udhëheqës politikë të shekullit XX, që janë përgjegjës për vrasjen e miliona njerëzve është botuar para pak kohësh nda Daily Mail. Në krye të listës është diktatori kinez Mao Zedong. Ky lider ushtarak dhe burrështetas, i cili në Kinë konsiderohet si heroi më i madh kombëtar në …

Read More »