Home / Ese

Ese

E kam njohur atë vajzë

E vetmuar dhe fillikate. Në një shtrat të vjetër, në fund të një dhome të humbur të pavionit të kancerit, pa pasur asnjë njeri tek koka, pati mbyllur mbyllur sytë e dhene shpirt Drita Çomo. Vajzë 23 vjeçe , e bukur dhe që e donte shumë jetën, që shkruante poezi …

Read More »

Çfarë kërkon Ilir Meta në Prishtinë?

Bedri Islami Pas gjashtë muajve mbyllur në kullën e tij, më në fund, Ilir Meta doli nga ngujimi dhe synon të futet në lojën e madhe të politikës. Përcaktimi i aleatit të tij , Basha, për të cilin shkeli me dy këmbët Kushtetutën dhe Ligjet e këtij vendi, më në …

Read More »

Rilexime nostalgjike.Letër nga Londra. Nga Bajram Sefaj

Ndonjë fjalë (edhe) për këtë qytet Më parë se kryeqytet (legjendar) i Mbretërisë se Bashkuar Britanike, Londra (ime) kësaj radhe, e ka emrin Arben, Rrahman, Jeton, Edison, Bejtullah, Uran… dhe D R Oakley-Hill, një anglez në Shqipëri. —————— Londra e mesit të muajit prill, (ky vit), as për se afërmi, …

Read More »

VOKACIONET DHE “KONTRADIKTAT” E NOLIT

Nga Anton ÇEFA – Eshtë folur shumë për kontradiktat e Nolit, aq sa është thënë që “ekzistojnë shumë Nolër, në kundërshtim me njëri-tjetrin”1). Janë quajtur ato kundërthënie, inkoerenca, kontradikta dhe paradokse. Eshtë më se e vërtetë që Noli të jep mundësi e argumente që ta trajtosh atë kontradiktor në disa …

Read More »

NË DITËLINDJEN E DRITANIT

  Ne kete ditelindje te Dritanit (11 janar 1970 – 4 mars 2006), nuk e di pse me eshte kujtuar disa here ky tregim me fluturim. Ndoshta se, ndonese e shkruajta vite me vone, e pata skicuar ne avion gjate nje udhetimi, kur Dritani po i drejtohej aeroportit per te …

Read More »