Home / Ekonomi

Ekonomi

“Skanimi” fitoi 1 mln euro brenda vitit. Bilanci zyrtar i një prej koncesionarëve më të shtrenjtë për buxhetin e shtetit. Do të zgjasë deri në vitin…

Kompanitë koncesionare vazhdojnë te regjistrojnë fitime të larta në Shqipëri. Kontrata e radhës është ajo e skanimit në dogana. Sipas bilancit zyrtar të dorëzuar në Qendrën Kombëtare të Biznesit, vitin e kaluar kompania “S2 Albania”, regjistroi një fitim neto mbi 1 milionë euro nga monopoli i skanimit te kontejnerëve ne …

Read More »

Unaza, gara nis nga e para; Sheshi “Shqiponja” do bëhet me nënkalim

Menjëherë pas ndryshimit të projektit, qeveria ka hapur me shpejtësi tenderin për ndërtimin e Unazës së Re në segmentin që përfshin rrethrrotullimin e “Shqiponjës”. Autoriteti Rrugor Shqiptar shpalli zyrtarisht në faqen e agjencisë së prokurimeve garën për ndërtimin e nënkalimit duke përcaktuar një fond limit 2.25 miliardë lekë ose rreth …

Read More »

Milot-Balldren, “Rruga prej floriri” na kushton 15 mln € për km

“News 24” dhe “BalkanWeb” siguron kontratë marrëveshjen mes qeverisë dhe kompanisë fituese të koncensionarit për ndërtimin e rrugës Milot-Balldren. Sipas projektligjit të mbërritur në Kuvend për ndërtimin e këtij segmenti rrugor prej vetëm 17.2 km duhen gati 260 milionë euro. Kjo do të thotë se taksapaguesit shqiptarë do paguajnë shifrën e çmendur prej …

Read More »

Unaza e Re, miratohen 1.2 miliardë lekë për shpronësimet

Këshilli i Ministrave miratoi sot shpronësimin për interes publik të pronarëve të pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga realizimi i projektit “Rehabilitimi i segmentit rrugor “Pallati me shigjeta – rrethrrotullimi “Shqiponja””. Shpronësimi bëhet në favor të Autoritetit Rrugor Shqiptar dhe pronarët e pasurive të paluajtshme që shpronësohen, do …

Read More »