Home / Editorial

Editorial

DORËHEQJA E DEPUTETIT LEFTER KOKA

Kërkesa amerikane për të mos lejuar në Kuvendin e Shqipërisë personat që janë shpallur non grata në Shtetet e Bashkuara, duket se po merr udhën e saj brenda Ligjit për Dekriminalizimin… Nga Spartak NGJELA – Të Mërkurën u tërhoq dhe dorëzoi mandatin e deputetit edhe një tjetër deputet i Partisë …

Read More »

FURTUNA E SHTATORIT

Asnjë tender korruptiv me vlerë mbi 500 mijë euro nuk jepet pa dijeninë e Edi Ramës. Asnjë leje ndërtimi për bosët e drogës, asnjë koncesion dhe licencë nuk jepet pa miratimin e Ramës. Në këto rrethana, Edi Rama po luan me dy porta… Ministra, Deputetë, Kryebashkiakë dhe Drejtorë të korruptuar …

Read More »

PSE SHQIPTARËT JANË POPULL UNIK NË BOTË

Nëse një shoqëri apo një komb, nuk ka cilësi të ritmit pozitiv të jetës, ai komb apo ajo shoqëri shkon drejt shpërbërjes. Dy janë popujt që kanë jetuar shumë shekuj rresht në mbijetesën e tyre: Arbër-Shqiptarët dhe Ebrenjtë… Nga Spartak NGJELA –  … Por janë cilësitë e ritmit pozitiv që ua …

Read More »

COVID-19: A KA DËSHTUAR IMUNITETI I GRUPIT?

Nga Erion DASHO- Imuniteti i grupit është një formë e mbrojtjes së popullatës ndaj sëmundjeve infektive. Ai vepron kur një përqindje e lartë e individëve në një shoqëri imunizohen në raport me një “mikrob” nëpërmjet vaksinës ose pasi kanë kaluar sëmundjen që shkaktohet nga mikrobi në fjalë. Imunizimi bën të …

Read More »

COVID-19: A KA DËSHTUAR IMUNITETI I GRUPIT?

Nga Erion DASHO- Imuniteti i grupit është një formë e mbrojtjes së popullatës ndaj sëmundjeve infektive. Ai vepron kur një përqindje e lartë e individëve në një shoqëri imunizohen në raport me një “mikrob” nëpërmjet vaksinës ose pasi kanë kaluar sëmundjen që shkaktohet nga mikrobi në fjalë. Imunizimi bën të …

Read More »

LALI ERI ËSHTË I PAARRITSHËM

Nga Klodian TOMORRI- Do veme roje te Sarajet-thote- ta harroje njeri se do ndertohet aty. Pa firmen e Lalit nuk ngul dot asnje gozhde, jo te Sarajet por as tek dritarja e shtepise. Se nga kush do i ruajne Sarajet keto rojet, ec e merre vesh. Eshte gjigand perfundimisht. Shiko …

Read More »