Home / Art

Art

Detajet nga Darka e Fundit ende mister

Ashtu si shumë prej veprave të gjeniut Leonardo da Vinçi, ”Darka e Fundit”, gjithashtu fsheh mistere ende të pazgjidhura.   Në atë që konsiderohet si piktura simbolike e Rilindjes italiane, personazhet nuk janë të identifikueshëm, por ka edhe detaje të pashpjegueshme dhe shqetësuese. Përpara atij që zakonisht identifikohet si Pjetri, ka …

Read More »

Filmi Arbëria! Një ndërthurje për takimin mes kulturave, nesër del në ‘Netflix’

Historia e komunitetit arbëresh dhe lidhja e fortë me origjinën vjen e shfaqur artistikisht në filmin ‘Arbëria’. Mediat e huaja raportojnë se “ Arbëria” del nesër në Netflix. Vepra tregon për takimin mes kulturave, për një jetë të pezulluar mes modernitetit dhe rikuperimin e rrënjëve të lashta. Filmi është prodhuar nga Open Fields Productions, …

Read More »

“Gravity, Forms of Spiritual”

Credins bank vjen në këtë prag festash me një ekspozitë të re pranë ambienteve te drejtorisë qëndrore. Në kuadër të nismës “Credins mbështet Artin”, është hapur pranë ambienteve tona një ekspozite qeramike mjaft e vecantë dhe e bukur e artistes së re të talentuar- Anjesa Kolevica. Punimet e mrekullueshme të qeramikës …

Read More »

Aktori Sylvester Stallone hap ekspozitën e tij me piktura

Jemi mësuar ta shohim gjithmonë me projektet e tij të filmave, por këtë herë aktori Sylvester Stallone ka hapur ekspozitën me pikturat e tij në Gjermani. Mediat e huaja shkruajnë se një ekspozitë e pikturave të tij është hapur në muzeun ‘Osthaus Hagen’ në qytetin gjerman të Hagenit. Ndër 50 pikturat e …

Read More »

Shqiptarët që ndërtuan Stambollin ‘Xhama blu’

Kur viziton Stambollin mbushesh me krenari shqiptare. Në ato xhami të bukura që sundojnë kryeqendrën e Turqisë nuk ke si të mos ndiesh dorën e arkitektëve shqiptarë. Të atyre njerzve të ditur që jo vetëm udhëhoqën Perandorinë Osmane por i dhanë dhe frutin e diturisë së tyre arkitekturës së këtij …

Read More »