Home / Analize (page 38)

Analize

Trump a Clinton, Brexit a Remain, Maduro a Guaido? Të dyja janë më të këqijat!

  Në ditët e sotme media popullore dhe elitat politike kanë qejf të «duartrokasin» vetëm alternativa që janë krejtësisht të kundërta me njëra-tjetrën. Pra, alternativat më të mira rrallë gjejnë hapësirë për diskutim. Kur lexoj mbi betejën që ende po vazhdon në Mbretërinë e Bashkuar, atë për Brexit-in, gjëja e …

Read More »

“Ëndërrimtari dhe qaramani” Rilindas!

Dritan Demiraj  Diktatura shpesh është e papritur. Politikat e këqija ekonomike dhe politike mund të shkaktojnë kriza që kanë pasoja të rrezikshme politike. Politikanët zakonisht kërkojnë fuqi arbitrare për t’u marrë me një emergjencë kombëtare dhe rivendosjen e rendit, edhe pse problemet themelore zakonisht shkaktohen nga politikat e këqija të …

Read More »