Home / Analize (page 37)

Analize

7 europarlamentarë në Tiranë e 1 President në Egjipt

  Alba Malltezi Që shqiptarët e 2019-s, brenda vetes, të mos gjejnë burimin dhe forcën e duhur për një gjuhë e qëllime të përbashkëta, është trishtim. Që gjithë këto vite nëpër tavolina ndërkombëtarësh, udhëtime, trajnime, binjakëzime, doktoratura, studime, pasurime, të mos ndihmojnë aspak për të krijuar vullnetin e përbashkët dhe …

Read More »

Demokracia shqiptare në udhëkryq

BEHAR GJOKA Dorëzimi i mandateve nga opozita, PD dhe LSI, nga drejtuesit e saj, Basha dhe Kryemadhi, vetëm sa ka shpallur fillimin e një krizë të thellë politike, po kaq e të një krize morale dhe ekonomike. Megjithatë, pavarësisht temperaturës së ngritur politike, palët në konflikt, opozita dhe maxhoranca, janë shumë …

Read More »

Shijakun apo Londrën?

MENTOR NAZARKO  Vendimi i fundit i opozitës për të dorëzuar mandatet parlamentare ka krijuar dilema të shumta. Ndalemi në dy prej tyre. Dilema e parë në planin e brendshëm: Sa të fuqishme, ndikuese dhe vendimtare janë masa të tilla si ajo e dorëzimit të mandateve? Dilema e dytë: Me kë …

Read More »