Home / Analize (page 35)

Analize

Ndërhyrja e Rusisë në zgjedhjet amerikane dhe një interpretim i problemit shqiptar

DRITAN HOTI Bashkëpunimi apo marrëveshjet ndërmjet fuqive të mëdha apo superfuqive qëndrojnë si një ligj i pandryshueshëm i marrëdhënieve ndërkombëtare. Ndërkohë që funksionaliteti i një bashkëpunimi të mundshëm kushtëzohet jo vetëm nga përkimi i interesave apo objektivave reciproke, apo edhe nga tradita edhe filozofia si përfaqësuese në trajtimin e marrëdhënieve ndërkombëtare …

Read More »

Gjithkush në vendin e vet!

  Altin Ketro Në fund të majit 2017, kryedemokrati Lulzim Basha e nisi çeljen e fushatës elektorale me këto fjalë: “Mbrëmë unë dorëzova listën fituese të Republikës së Re në KQZ. Siç e thashë, kam marrë vendime të vështira por jo të papritura. Këtu në këtë shesh pamë se ndryshimi …

Read More »