Home / Analize (page 34)

Analize

Shoumeni i madh i Evropës

Alexander Clarkson  Letra e dashurisë së Emanuel Makronit ndaj Evropës, ishte një teatër i pastër, dhe tipike e presidentit francez. Ndoshta më shumë se çdo politikan tjetër, Makron ka një aftësi të spikatur për të diktuar axhendën e lajmeve në Evropë. Përmes shfaqjeve të tij butaforike, ai ka ndërtuar një …

Read More »

Çlirim, çliro veten

Gëzim Basha Në njërën nga studiot televizive të Tiranës, juristi Çlirim Gjata, sekretar i PD-së për punët ligjore dhe—shi ironinë—djali i një gjykatësi famëkeq të diktaturës, ju drejtua me një epitet ofendues botuesit Karlo Bolino, një Shqiptar i natyralizuar, për shkak të aksentit gjuhësor. Epiteti pseudonim, “Agush,” i marre nga …

Read More »

“Anëtarësimi në NATO, debatet që i paraprinë vendimit për Shqipërinë”

Dashnor Dervishi   Anëtarësimi në NATO është një nga ngjarjet më të rëndësishme për Shqipërinë. Mbushen plot 10 vjet që atëherë, ndaj dhe qeveria shqiptare e ka shpallur 2019-ën si Viti i NATO-s. Përveç atyre që kanë qenë të pranishëm në takimet dhe ceremonitë e mbajtura me këtë rast, janë shumë pak …

Read More »

Letër e bardhë nga… populli

AGIM BAÇI Një votim fillimisht me letër të bardhë. Pastaj edhe një tjetër… Tetëdhjetë e tre për qind kanë votuar “pa shenjë” në një votim të përsëritur. Ata që kanë dorëzuar fletën e bardhë janë shtuar nga votimi i pare tek i dyti. Kaq mjafton që pushteti të mos ketë …

Read More »