Home / Analize (page 33)

Analize

Ramasutra

EDMOND TUPJA   Për herë të parë në jetën time, dëgjova të flitej për Kamasutrën pasi kisha vajtur për studime jashtë shtetit, sepse në Shqipërinë e komunizmit feudal të Enver Hoxhës Kamasutra injorohej plotësisht, të paktën nga brezat e rinj pas Luftës së Dytë Botërore. Rrjedhimisht, me t’i kryer studimet …

Read More »

Prilli i parakohshëm politik

ZIJA ÇELA Më 10 prill 2017, bashkë me shkrimtarë të tjerë, u ftova në çadrën e ngritur nga PD në shëtitoren “Dëshmorët e Kombit”. E prita ftesën me kënaqësi, por me kushtin që i vura vetes. Edhe sikur të më fishkëllenin, do të thosha çfarë mendoja unë dhe jo çfarë …

Read More »

‘MEDIA ËSHTË NË KRIZË TË PASHMANGSHME’, ALEKSANDËR ÇIPA APEL GAZETARËVE: INVESTONI MË SHUMË NË PAVARËSINË E EDITORIT! BËHUNI MË SOLIDARË DHE OBJEKTIVË

Gjatë takimit me kreun e Partisë Demokratike Lulzim Basha, për lirinë e medias në funksion të mbrojtjes së demokracisë, kreu i Unionit të Gazetarëve Aleksandër Çipa njoftoi se ditën e martë do të japë një raport periodik të situatës sociale të marrëdhënies së punës së gazetarëve në Shqipëri. Çipa deklaroi se …

Read More »

“Der Standard”: Mehmet Shehu ishte agjent britanik me kodin BAB-008, kishte në plan eleminimin e Enver Hoxhës

“Ne shqiptarët i duam miqtë tanë me gjithë zemrën tonë dhe i urrejmë armiqtë tanë me gjithë zemrën tonë”. Kështu ishte shprehur njëherë Mehmet Shehu, njeriu i dytë më i rëndësishëm në Shqipërinë komuniste të Enver Hoxhës. Kjo dikotomi të menduari, tipike për kulturën politike të kohës, ishte e vlefshme …

Read More »

Shtet dhe shoqëri RRUMPALLË

Ilir Demalia   Zgjuarsia fillon me shqetësimin dhe jo me shërbimin ndaj të keqes për të larguar shqetësimin Shqiptarët nuk prodhojnë dot shoqëri të përbashkët vlerash me një kontratë sociale për të gjithë. Kjo është historia jonë para-shtetërore si sundim klanor apo grupesh kriminale ideologjike-politike-ekonomike. Mungesa e elitave të mendimit …

Read More »