Home / Analize (page 3)

Analize

Parashikimi i zymtë i Bankës europiane/Shqipëria do të pësojë rënien ekonomike më të madhe në Ballkan

Vendet e Ballkanit do të bien në recesion gjatë vitit 2020 për shkak të krizës së koronavirusit, me Shqipërinë e cila sipas parashikimeve të Bankës europiane për Rindërtim e Zhvillim (BERZH), do të pësojë tkurrjen më të madhe, ndërsa rritja e ekonomisë së saj do të zbresë në -9 përqind …

Read More »

Analiza/ Shqipëria në vend të fundit/ Krahasuar me vendet e rajonit,më pak mbështjetje qeveritare për bizneset

Dhoma e Tregtisë së Maqedonisë në një analizë që ka bërë për pasojat e Covid-19 në ekonomi ka krahasuar ndër të tjera të dhënat e numrit të të papunëve që ka shkaktuar kjo krizë e paprecedentë. Numri i vendeve të punës së humbura në Serbi e Maqedoni është rreth 10 …

Read More »

Studimi: Covid-19 mund të hyjë në trup përmes syve/ Lotët mund të shërbejnë si përhapje e infeksionit

Shkencëtarët kanë dalë në përfundimin se koronavirusi mund të hyjë në trup përmes syve, pasi zbuluan se sytë përmbajnë një proteinë që infeksioni e përdor për t’u lidhur me qelizat. Covid-19 kapet në receptorët ACE-2(enzima konvertuese e angiotenzinës 2) në qelizat brenda trupit. Këta receptorë gjenden në traktin respirator dhe …

Read More »

Me mbi 4 milionë të infektuar në të gjithë botën, ekspertët të shqetësuar për heqjen e masave izoluese

Sipas të dhënave të mbledhura nga Universiteti Johns Hopkins, më shumë se 4 milionë persona janë infektuar nga koronavirusi në mbarë botën, ndërkohë që numri global i vdekjeve ka shkuar në mbi 277,000. Ekspertët paralajmërojnë se numri i vërtetë i infeksioneve ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë, …

Read More »

Lufta ku protagonistët nuk vriten kurrë

Aleksandër Çipa/ Korrupsionit në Shqipëri nuk i janë ndëshkuar kurrë autorët dhe “luftëtarët” e tij me bëma. Bilancet zyrtare, në qeveri të ndryshme, kanë qenë fiktive, ose më saktë, nuk i kanë përfshirë kurrë arkitektët dhe urdhërdhënësit. Janë ndëshkuar përkohësisht pjesëmarrës të dorës së dytë, ose figurantë të tij, por …

Read More »