Home / Analize (page 2)

Analize

Zgjidhja e pamundur solomoniane shqiptarogreke

  ALEKSANDËR ÇIPA  Marrëdhëniet greko-shqiptare gjatë qeverisjes gjashtëvjeçare të socialistëve me Kryeministër Edi Ramën, për një moment u dukën se do të merrnin zgjidhjen solomoniane (të vështirë dhe të drejtë). Ky perceptim jetëshkurtër feksi ndërsa ministër i Jashtëm ishte Ditmir Bushati (tashmë një socialist i shtyrë nga nivelet drejtuese dhe i …

Read More »

Projekti novator i QNLQ – 45 OJF monitorojnë shtetin me raportime alternative Hendek i thellë mes ligjeve kundër dhunës ndaj gruas dhe zbatimit të tyre

Progresi drejt barazisë gjinore dhe të drejtave të gruas në Shqipëri nuk ka kthim pas. Kjo nuk vihet në dyshim. E reja që po ndodh dhe e bën real progresin është një sinergji dhe bashkëpunim më efikas dhe në drejtimin e duhur mes vetë organizatave të shoqërisë civile nga njëra …

Read More »

Teatri i vjetër?

Arlinda Çausholli  | Do të më pëlqente që një godinë sado të shkatërruar, ta ristrukturonim, e ta shpallnim “Monument Kulture” që mbrohet nga shqiptarët. Do të quhej “Teatri i Vjetër” dhe ne që do të arrijmë të riun, apo dhe brezat e ardhshëm, do të kenë një gjë për të …

Read More »