Home / Ekonomi / Bien eksportet, si Covid-19 goditi rëndë ekonominë shqiptare

Bien eksportet, si Covid-19 goditi rëndë ekonominë shqiptare

Në Shqipëri pandemia e koronavirusit ka sjellë pasoja në ekonominë e vendit. Një pjesë e ndërmarrjeve që punojnë për eksport kanë ndërprerë prodhimin ose e kanë zvogluar atë për shkak të mbylljes së tregjeve të huaja.

Industria fasone e tekstileve dhe këpucëve është goditur në veçanti.

Sipas INSTAT-it, gjatë periudhës janar-maj eksportet shqiptare të tekstileve dhe këpucëve ranë me 44% në krahasim me një vit më parë, duke goditur rëndë këtë sektor që punëson rreth 76 mijë punëtorë.

Marrë nga: VOA

Check Also

Pandemia na kthen dy vjet pas, Shqipëria do të arrijë nivelin ekonomik të vitit 2019 më 2022

Pandemia e Covid -19 e ka çuar ekonominë pas në nivelin e vitit 2018. Sipas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + eight =