Home / Editorial / Bastardët po negociojnë me Greqinë për detin

Bastardët po negociojnë me Greqinë për detin

Nga Spartak NGJELA –

Të gjithë këta bastardë që kanë negociuar dhe po negociojnë me Greqinë për detin, pa hequr ajo ligjin e luftës kundër Shqipërisë, janë shitësit antishqiptare të interesit kombëtar.

Por, Kryeministri shqiptar na nxori edhe një favor tjetër për Greqinë: kërkoi gjyq ndërkombëtar me ekspertë “të pavarur ” për çështjen e detit.

Rama duhet të kthehet në vendin e tij si kryeministër i Shqipërisë, dhe nuk ka pse na flet antishqiptarizma për gjykata ndërkombëtare, kur, për çështjen e detit, ka një vendimin të Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë
Ku është parë ndonjëherë që fituesi i gjyqit në Gjykatën Kushtetuese, kërkon t’i drejtohet një gjykate tjetër, sikur ky të jetë humbës i gjyqit dhe jo fituesi tij!

Ç’janë këra bastardë që drejtojnë shqiptarët, duke qenë armiq të shqiptarëve!

Shqiptari i madh, dhe poeti i madh shqiptar, Gjergj Fishta, ishte ai që e tha hapur: “Shqypnia asht ashtu siç e duan anmiqt e saj”.

Turp për këta laro që drejtojnë shqiptarët dhe pakësojnë Shqipërinë për interesin e tyre..

 l.

Nuk mund të kuptohet se çfarë kërkon të bëjë në favor të Shqipërisë fendyelli Rama!
Ai duhet të qëndrojë drejt dhe të respektojë vendimin e Gjykatës Kushtetuese për detin, se me rrugën që ka zënë për ta çuar çështjen në një gjykatë ndërkombëtare, nuk po kërkon drejtësi për Shqipërinë dhe shqiptarët, por padrejtësi absolute kundër Shqipërisë.

ll.
Po Greqia vetëm, a mund ta çojë çështjen e detit në një gjykatë ndërkombëtare? Jo, ajo mund ta çojë vetëm nëse atë kërkesë e firmos edhe Shqipëria, e vetme, Greqia, juridikisht, nuk mund ta ketë atë të drejtë.

Po kush është ky Edi Rama që na paska të drejtë që, si kryeministër i Shqipërisë, të na qajë edhe hallin e Greqisë!
Veç një antishqiptari të kapur në antishqiptarizëm nga politika greke, askujt tjetër nuk i shkon në mendje kjo.

Por, a mund ta ketë bërë këtë si një budallallëk të tij të radhës, si një njeri që nuk di fare se ç’është shteti, ç’është interesi kombëtar dhe çfarë është një Kryeministër?

Po të jetë se ka qenë në këtë derexhe, të tërhiqet sa më parë, aq sa të mos jetë vonë për të.

Dhe, menjëherë të vendosë si kusht të negociatave: abrogimin e Ligjit të Luftës që Greqia ka kundër Shqipërisë.
Kjo, duhet të jetë kërkesa shqiptare.

Check Also

Publikohet bilanci i Covid-19 në vend: 306 raste të reja dhe 4 viktima në 24 orë, shqetësues numri i ulët i të shëruarve

Janë zbardhur të dhënat e fundit të COVID-19 në Shqipëri nga Ministria e Shëndetësisë. Janë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 5 =