Home / Aktualitet / Basha akuzoi qeverinë për fshehjen e numrit të vdekjeve, Eugena Tomini ka një mesazh për kryedemokratin

Basha akuzoi qeverinë për fshehjen e numrit të vdekjeve, Eugena Tomini ka një mesazh për kryedemokratin

Zv.ministrja e Shëndetësisë, Eugena Tomini, ka folur për situatën e Covid-19 në vend, teksa sot u regjistrua një shifër rekord prej 21 viktimash.

Tomini komentoi edhe deklaratën e krydemokratit Lulëzim Basha, i cili në një takim të ditës së sotme me mjekët tha se numri mesatar i vdekjeve në Shqipëri është mbi 6 mijë.Ajo theksoi se askush në bazë të parimeve humane dhe të përgjegjshme përpara ligjit nuk mund të tjetërsojë numrin e të vdekurve.

Pjesë nga intervista:

Pyetje: Basha ka pasur një takim me mjekët, ku veç të tjerave thotë që numri mesatar i vdekjeve është më shumë se 6 mijë, një kontrast shumëfish më i lartë se shifra që raportohet. Keni një koment për këtë shifër? Vërtetohet kjo shifër që është mbi 6 mijë të vdekur?

“Sigurisht rivlerësimi i vlerave apo i rasteve përkundrejt numrit të rasteve të vdekjeve, kërkon një periudhë më të qetë rigjykimi apo rivlerësimi. Absolutisht rastet e deklaruara janë rastet e konfirmuara nga mjekët e klinikës, përkatësisht të spitaleve covid dhe spitaleve rajonalë.

Pyetje: Shifra që janë mbi 6 mijë mendoni se është e vërtetë?

Vërtetësinë e të dhënave e mbart vetëm raportimi klinik. Absolutisht asnjë raportim i dyzuar apo tjetërsuar nuk mund të vlerësojë numrin e rasteve të vdekjeve.

Askush në bazë të parimeve humane dhe të përgjegjshme përpara ligjit nuk mund të tjetërsojë numrin e të vdekurve.

Numri i vdekjeve është realisht ai i raportuar me përgjegjësi të plotë nga mjekët specialit të spitaleve rajonale, aktualisht të hapura dhe spitaleve covid-19.”

Check Also

Islamofobia! Studentja muslimane sulmohet me acid në SHBA

Në SHBA është aktualizuar një debat mbi urrejtjen islamofobike pasi një studente muslimane me origjinë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + 1 =