Home / M.C

M.C

Për Selajdin Gashin

Nga Enver ROBELLI- Pandemia e ka nxjerrë nga binarët jetën sociale. Se çka domethënë kjo, e vërejta sërish këtë javë kur mora pjesë në një ceremoni virtuale përkujtimore për shkrimtarin, gjermanologun dhe aktivistin politik shqiptar në Gjermani, Selajdin Gashin. E kujtuam këtë njeri përmes Zoomit. Folën për të miq të …

Read More »

Anhedonia! Pse disa njerëz s’munden të jenë të lumtur

Anhedonia është një paaftësi për të përjetuar kënaqësi dhe njihet si një simptomë e depresionit dhe çrregullimeve të tjera të shëndetit mendor, por jo të gjithë kanë çrregullime mendore. Ata që përjetojnë anhedonian kanë humbur interesin ndaj kryerjes së aktiviteteve dhe presin që të jenë të lumtur. Cilat janë simptomat …

Read More »

Ndoshta është mirë të kesh një mendje të bukur, por dhurata më e madhe është kur zbulon një zemër të bukur!

Nga Robert MARTIKO- John Nash, matematikan i famshëm amerikan, i nderuar me çmimin “Nobel”, konsiderohet një nga mendjet më gjeniale në botë. Në një fazë të caktuar të jetës shfaqi shenja skizofrenie. Kjo bëri të kalonte disa vjet në spital psikiatrik. U kthye në punën akademike kur gjendja u përmirësua. …

Read More »