Home / fatshady

fatshady

Gjetja e mesatares se perkryer per blerjen e librave

Erlind Sulko Një nga problemet kryesore të botimeve bashkëkohore të librave të rrallë e të bukur është se janë shumë të shtrenjtë. Jo sepse botuesit e tyre duan të vjedhin blerësin, por pasi botimi i tyre afërmendsh kërkon kohë, mund, dashuri, përkushtim, vuajtje dhe flijim. Si pasoj e çmimit të …

Read More »

Bibliotekat Kombetare te ruajne edhe filmat bashke me librat

Erlind Sulko Meqë edhe e kam studiuar shkencën e bibliotekës në Universitetin e Torontos, desha të bëj një sugjerim miqësor për Bibliotekën Kombëtare si në Tiranë, ashtu edhe në Prishtinë. Biblioteka Kombëtare duhet të përfshij në mandagcbtin e saj edhe ruajtjen e filmave,- jo vetëm të librave, dokumentave apo hartave. …

Read More »

Nga historia e diplomacisë shqiptare në vite Rreth librit të prof. Ksenofon Krisafi me titull “Në kërkim të arit”

Alfred Papuçiu Pjesa e parë Historia e arit shqiptar, i rrëmbyer gjatë Luftës së Dytë Botërore vjen në një libër me vlera akademike të rralla, nga Prof. Dr. Ksenofon Krisafi. Libri “Në kërkim të arit”, mund të quhet me plot gojën një manual i vërtetë shqiptar i artit të negociatave …

Read More »

 TERSI IKU…

Ka njerez ters, ka dite ters, ka numra ters e po keshtu edhe kafshe, apo edhe shenja, qe parathone apo sjellin tersllek. Disa e lidhin kete me natyren supersticioze te njerezve te vecante, apo edhe te popujve te tere. Pershembull, populli italian quan ters numrin 13. Shqiptari, ne teresi “i …

Read More »

Heshtja e pakuptimtë e të heshturve të dijshëm…?

Odise Kote Kur do të flasin të heshturit e dijshëm? dhe prej kohësh kjo pyetje më torturon. Në ekrane, faqe gazetash, podiume auditoriumesh ndesh të njëjtët personazhe e autorë. Cinizëm, fjalë boshe, të përgjithshme, akuzues gjer në horror, llogaritarë dinakë që nuk i lënë hapësisrë ekspertizës, denoncimit profesionist e shkencor. …

Read More »

Meditim për mjekun human neurolog, Roel Zoga

Alfred Papuçiu Kur e shihja çdo mëngjez herët mjekun Roel Zoga, tek salloni i Hotel“Kamomil” në Golem, duke pastruar me kujdes, para se të vinin klientët, mendoja se si e gjente kohën ky njeri human për të kryer disa punë. Pasi pushonte pak, më përgatiste si gjithmonë kafen ekspres, “më …

Read More »

VIRTUOZET EDHE TE PERLOTIN

Thoma Nika Artisti Limos Dizdari, i gjithepranuar si “Kadareja i muzikes”, nuk mund t’i mungonte homazhit te dhene me tinguj per jetet dhe strehet e humbura, per shkak te termetit. Ky homazh dhe solidaritet prej tij dhe pianistja po aq famoze, Adriana Dizdari, na erdhi kete te diel, kur humbja …

Read More »

Për Agron Tufën, miqtë e kundërshtarët e tij …

Odise kote Largimi i një shkrimtari nga Atdheu dhe kërkimi i azilit politik është një NGJARJE, një Akt Publik që shoqërohet me trazime, vëmëndje, kundërshti deri ekstreme dhe vështirësi analize racionale e të drejtë. Çdo shoqëri e civilizuar i do, i përkëdhel dhe i ngre deri në KULT shkrimtarët e …

Read More »