Home / elvana koltraka

elvana koltraka

Nga zona rurale, në metropole gjigande, transformimi i pabesueshëm i qyteteve kineze

Republika Popullore e Kinës, së bashku me Vietnamin, Korenë e Veriut, Laosin, dhe Kubën, është një nga pesë shtetet e mbetura zyrtarisht komuniste në botë. Qeveria kineze është përshkruar si komuniste dhe socialiste, por edhe si autoritare, me kufizime të rënda në shumë fusha, sidomos në internet, shtyp, lirinë e grumbullimit, të drejtës …

Read More »

Astrofotografi tregon si duket dielli

Dielli u formua nga kolapsi gravitacional i materies në një re të madhe molekulare që u mblodh në qendër. Pjesa tjetër u rrafshua në një disk orbital që formoi gjithçka tjetër. Një astrofotograf ka zbuluar atë që ai pretendon se është fotoja e më e qartë e diellit e kapur ndonjëherë. …

Read More »