Home / Art / Artisti kthehet pas në kohë/ Si dukeshin personazhe të rëndësishme që kanë ngritur themelet e njerëzimit.

Artisti kthehet pas në kohë/ Si dukeshin personazhe të rëndësishme që kanë ngritur themelet e njerëzimit.

Një artist italian ka marrë vëmendjen e mediave pasi ka bërë ‘mrekulli’ me talentin e tij. Alessando Tomasi, na mundëson që të kthehemi pas në kohë për të parë sesi dukeshin personazhe të rëndësishme që kanë ngritur themelet e njerëzimit.

Tomasi rindërton, duke pikturuar, fytyrat e filozofëve dhe politikanëve antikë grekë dhe romakë, duke përdorur si bazament statujat në muze apo përshkriet që ka gjetur në tekstet e lashta.

Jeni kurioz për të parë sesi kanë qënë “të preferuarit” tuaj qindra shekuj më parë? Hidhini një sy…

Sokrati
Scipio Africanus
Pompei
Plato
Mark Aurelius
Marcus Tullius Cicero
Justiniani I
Ibn Sina Avicenna
Homeri
Hipokrati
Herodoti
Gaius Julius Caesar
Euripides
Demosteni
Cleopatra
Caligula
Aristoteli
Aleksandri i Madh

Check Also

Shënohet numri më i lartë i viktimave nga Covid-19 që nga fillimi i pandemisë, qindra raste të reja

Shqipëria ka regjistruar sot një prej ditëve më të zeza që nga fillimi i pandemisë, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + sixteen =