Home / Kulture / Arkiva novatore në qytetet e Shqipërisë

Arkiva novatore në qytetet e Shqipërisë

Ardit Bido
Salla studimi në çdo cep shqiptarie.
E nisëm dje në Gjirokastër, me kryebashkiakun Flamur Golemi dhe ministrin Bledi Çuçi zbatimin e projektit më ambicioz të Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave ndonjëherë: hapjen e sallave fizike të studimit të DPA në çdo qytet të Shqipërisë dhe çdo qytet shqiptar jashtë saj!
Studiuesit do të mund të punojnë prej datës 1 dhjetor në Këndin Arkivor Gjirokastër njësoj sikur të ishin në sallën e studimit në Tiranë, sepse teknologjia e informacionit, arkitektura e shërbimit që kemi ngritur dhe procedura rigoroze, na mundëson që çdo dosje e kërkuar për shfrytëzim nga studiuesit ta dixhitalizojmë dhe t’ia hedhim në hapësirën e tij virtuale falas.🙏🏻
E ambicia jonë është që për pak kohë, kur bashkitë t’i përgjigjen thirrjes sonë, në çdo bibliotekë publike të çdo qyteti të Shqipërisë, Kosovës e qyteteve me shumicë shqiptare në Maqedoninë e Veriut, Malin e Zi, Luginën e Preshevës e komunat arbëreshe në Itali, të jetë këndi arkivor; salla jonë e studimit, duke e kthyer DPA në institucionin e vetëm në vend që ofron shërbim fizik kudo në Shqipëri si dhe duke thyer barrierat shtetërore e duke shkuar kudo ku frymon shqiptaria, që janë edhe studiuesit tanë.
%09<linearGradient%0Aid=’a’ x1=’50%’ x2=’50%’ y1=’0%’ y2=’100%’><stop%0Aoffset=’0%’ stop-color=’#FF6680’/><stop%0Aoffset=’100%’ stop-color=’#E61739’/><filter%0Aid=’c’ width=’118.8%’ height=’118.8%’ x=’-9.4%’ y=’-9.4%’ filterUnits=’objectBoundingBox’><feGaussianBlur%0Ain=’SourceAlpha’ result=’shadowBlurInner1′ stdDeviation=’1’/><feOffset%0Ady=’-1′ in=’shadowBlurInner1′ result=’shadowOffsetInner1’/><feComposite%0Ain=’shadowOffsetInner1′ in2=’SourceAlpha’ k2=’-1′ k3=’1′ operator=’arithmetic’ result=’shadowInnerInner1’/><feColorMatrix%0Ain=’shadowInnerInner1′ values=’0 0 0 0 0.710144928 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0.117780134 0 0 0 0.349786932 0’/><path%0Aid=’b’ d=’M8 0a8 8 0 100 16A8 8 0 008 0z’/><g%0Afill=’none’><use%0Afill=’url(#a)’ xlink:href=’#b’/><use%0Afill=’black’ filter=’url(#c)’ xlink:href=’#b’/><path%0Afill=’white’ d=’M10.473 4C8.275 4 8 5.824 8 5.824S7.726 4 5.528 4c-2.114 0-2.73 2.222-2.472 3.41C3.736 10.55 8 12.75 8 12.75s4.265-2.2 4.945-5.34c.257-1.188-.36-3.41-2.472-3.41’/>%E2%80%9D width=%E2%80%9D18%E2%80%B3 height=%E2%80%9D18%E2%80%B3 />

<div%0Aclass=” “=””>

Check Also

Libri i tij i vetëm me poezi titullohet “Zani i zemrës”

Nga Sadik BEJKO –   Ka lindur me 3 gusht 1859 ne Shkoder, ka vdekur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + one =