Home / Aktualitet / Administrata e Biden përballet me numër rekord të migrantëve në kufirin jugor

Administrata e Biden përballet me numër rekord të migrantëve në kufirin jugor

Joe Biden po duke konsideruar rinisjen e ndërtimit në murin jugor të kufirit të Donald Trump ndërsa administrata e tij vazhdon të përballet me një krizë në rritje të imigracionit duke përfshirë numra rekord të kaluesve të paligjshëm.

Sekretari i Sigurisë së Brendshme Alejandro Mayorkas u tha punonjësve, sipas Washington Times, se ndërtimi mund të rifillojë për të mbyllur ‘boshllëqet’ në pengesën aktuale midis SH.B.A. dhe Meksikës. Masa vjen ndërsa Biden bëri një spektakël të madh në Ditën e Parë të administratës së tij duke lëshuar një urdhër ekzekutiv për ngrirjen e fondeve të Departamentit të Mbrojtjes për ndërtimin e mureve të kufirit. Ai më vonë përfundoi zyrtarisht urdhrin e emergjencës në kufi, por kishte shqetësime se ku do të shkonin fondet që ishin përvetësuar tashmë për projektin e murit të kufirit.
Tani administrata e Biden po përballet me numër rekord të migrantëve që mbërrijnë në kufirin jugor çdo ditë dhe strukturat e qeverisë federale janë “shtrirë përtej hollë”, sipas një raporti të pavarur të përfunduar pas një vizite në ne terren.

Check Also

Habit fizikanti i njohur me deklaratën: Në tetor do të takojmë alienët

Shënojeni në axhenden tuaj: “Tetor 2021 do jetë takimi me alienët”. Nuk do të jetë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =