Home / Stili i jetes / 8 këshilla prindërore për ta bërë bijën tuaj të rritet një grua e fortë

8 këshilla prindërore për ta bërë bijën tuaj të rritet një grua e fortë

Marrëdhënia midis babait dhe vajzës së tij mund të bëhet aq e veçantë sa që, me kalimin e kohës, shndërrohet në një shtyllë shumë të rëndësishme për formimin e saj si grua.

Që në momentin e parë që shohin njëri-tjetrin, babë e bijë mund të kenë një lidhje aq të fortë sa është e vështirë të shpjegosh ose të përkufizosh emocionet që lindin.

Ashtu si nënat, baballarët kanë një rol udhëzues shumë të rëndësishëm në edukimin e vajzave të tyre.

Ndërsa të dy mund të ndryshojnë në mënyrën se si shprehin ndjenjat, së bashku ata janë modeli që do të përcaktojë një pjesë shumë të rëndësishme të personalitetit të fëmijëve në të ardhmen.

Për këtë arsye, është thelbësore të dini se si ta shijoni më së miri kohën së bashku, veçanërisht në ato vite kur duhet të ndjehen të mbrojtura, të dashura dhe të mbështetura.

Kjo jo vetëm që ju lejon të krijoni një marrëdhënie plot momente të paharrueshme, por, në një farë mënyre, ndikon në forcimin e vetëvlerësimit dhe pavarësisë.

Kjo është arsyeja pse sot ne duam të rendisim 8 gjëra që të gjithë prindërit duhet të marrin në konsideratë për t’i bërë vajzat e tyre, të rriten e të bëhen gra të forta dhe të sigurta.

1- Jepuni gjithmonë vëmendjen tuaj

Edhe pse shumë baballarë ndonjëherë nuk e dinë, vajzat e tyre i shohin si superheronj që i shpëtojnë ato nga çdo e keqe që mund të ndodhë.

Dhënia vajzave tuaja gjithë vëmendjen e mundshme kur kanë nevojë për të, duke iu kushtuar kohën e lirë në dispozicion të tyre, do t’i bëjnë ato të ndjehen të dashura dhe të dëgjuara.

Me kalimin e kohës, marrëdhëniet forcohen dhe, në të ardhmen, do të lehtësojnë komunikimin dhe besimin.

2- Merreni për dore

Një veprim i thjeshtë si marrja për dore mund të bëhet një faktor i rëndësishëm në marrëdhëniet që të dy do të ruajnë gjatë gjithë jetës së tyre.

Ndjesia e dorës së babait është sinonim i mbrojtjes dhe sigurisë që do ta bëjë atë të ndihet më e fortë dhe e mbështetur nesër.

Eshtë e rëndësishme që ajo të dijë se mund të besojë tek ju.

3- Nxitjani vetëvlerësimin

Çdo prind ka mjetet për të promovuar vetëvlerësimin e vajzave të veta, jo vetëm duke theksuar cilësitë e tyre fizike.

Mësojeni, që në moshën të vogël, se ajo është e fortë, që aftësitë e saj janë të jashtëzakonshme dhe se çdo e metë e mundshme është në të vërtetë një virtyt nëse ajo është në gjendje të mësojë prej saj.

Kjo do të ndihmojë në përcaktimin e personalitetit të vajzave tuaja, dhe më e rëndësishmja do të jetë ndihmë e madhe për të dashur veten, pavarësisht se çfarë thonë dhe mendojnë të tjerët.

Duartrokitjet për arritjet e saj, korrigjimi i gabimeve të saj pa shumë ashpërsi dhe duke i thënë sa të bukura janë zakonet e saj të mira, pa dyshim që do ta bëjnë atë një grua plot vetëbesim.

4- Mundohuni ta bëni të jetojë gjithmonë përvoja të reja

Përvojat janë një pjesë e rëndësishme e arsimit.

Lejimi i vajzave tuaja që të eksplorojnë dhe realizojnë përvoja është një mbështetje e madhe për të kapërcyer frikën e tyre, për t’i inkurajuar të ndjehen mirë dhe të jetojnë plotësisht.

Ndarja e një udhëtimi, shikimi i filmave ose shëtitjet janë vetëm një pjesë e vogël e gjërave që mund të bëni së bashku, për të forcuar lidhjen tuaj dhe të mësoni në të njëjtën kohë.

5- Mësojini një art ose një sport

Si arti ashtu edhe sporti janë aktivitete që lehtësojnë edukimin e fëmijëve, jo vetëm sepse rrisin aftësitë e tyre, por gjithashtu i lejojnë të kalojnë një pjesë të kohës në diçka produktive dhe të shëndetshme.

Këto përfshijnë përpjekje, disiplinë dhe mësim.

Pra, nxitja e këtyre aktiviteteve është një mundësi e shkëlqyer për të ndarë përvoja unike dhe pasuruese.

6- Korrigjojeni kur është e nevojshme

Edhe pse ndonjëherë mund të duket e vështirë ose e trishtueshme, është e nevojshme të korrigjoni ato gabime të vogla që mund të bëhen që nga fëmijëria.

Një baba që i mëson vajzës së tij të marrë përsipër përgjegjësitë e saj, formon një grua me vlera dhe në gjendje të dallojë dhe pranojë, kur është gabim.

7- Ndani një ditë pune me të

Kurdo që të jetë e mundur, ndarja e punës së një prindi për një ditë mund të jetë një përvojë e dobishme.

Lejimi që të vëzhgojë nga afër profesionin tuaj do ta rrisë admirimin e saj dhe, me të vërtetë, të bëhet një burim frymëzimi.

Ajo do të shohë që ju përpiqeni t’i jepni asaj maksimumin dhe do të ndjehen shumë krenare

8- Mësojeni të besojë tek ju

Komunikimi dhe besimi janë shtylla shumë të rëndësishme në marrëdhëniet e baballarëve me vajzat e tyre.

Në vend që të mbillni frikë me kërcënime për atë që ajo nuk mund të bëjë, është thelbësore të përfitoni nga dialogu për ta mësuar të besojë tek ju.

Një vajzë e cila gjithashtu e ndjen babanë e saj si mik do të përpiqet të mos e zhgënjejë dhe të marrë vendime më të mençura.

Eshtë e qartë se, përveç të gjitha këshillave të përmendura më lart, t’i duash shumë dhe t’u japësh shembuj të shkëlqyer, është thelbësore për të rritur vajza të forta dhe të gatshme për çdo përvojë jetësore.

Check Also

Mendoni se jeni prekur nga “syri i keq”? Ja si ta zbuloni

Ju ndoshta keni dëgjuar të gjithë për syrin e keq dhe si një person mund …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =