Home / Kryesore / 7 gjërat që duhen mbajtur sekret sipas filozofisë indiane

7 gjërat që duhen mbajtur sekret sipas filozofisë indiane

 

Të 7 gjërat që duhet t’i mbani sekret, sipas filozofisë indiane, nuk ndihmojnë për të fshehur, por për të mbrojtur intimitetin. Qetësinë emocionale. Kopshtin tuaj të brendshëm. Heshtja është një mjet i fuqishëm, por duhet të dimë ta njohim. Shpesh është një mjet themelor. Dhe shpesh nuk jemi të vetëdijshëm për këtë. Është kujdestari i emocioneve tona më sekrete, i dobësive tona.

 

 

 

Prandaj ekziston nevoja për heshtje. Ajo gjendje, e asaj muzike, sot e më shumë e harruar, mund ta shoqërojë qenien njerëzore në zbulimin e vetvetes, në dëgjimin e shpirtit të tij, në ndërgjegjësimin e vetë jetës së tij. Kjo është ajo që mëson tradita e mijëvjeçarit indian, e cila sugjeron që njeriu bashkëkohor të rizbulojë vlerën e heshtjes, rëndësinë e mbajtjes të së paku 7 gjërave sekrete. Të largohesh nga shumë zëra që trondisin çdo ditë.

Smartphonët, televizorët, bërtitjet, çdo gjë sot është zhurmë. Dhe gjithçka kontribuon për t’i bërë njerëzit të stresuar, neurotikë, të paaftë për të menduar. Për të reflektuar, për të dëgjuar veten. Për të mbrojtur privatësinë.

Sipas eseve indiane ka 7 gjëra që duhen mbajtur sekret. Hinduizmi, si dhe praktikat e tjera orientale, por jo vetëm, nuk janë vetëm një fe, por një filozofi e jetës që mund të praktikohet çdo ditë. Le të shohim së bashku se cilat janë gjërat që duhen mbrojtur, shmangur, mbajtur sekret.

Mos flisni për të tjerët

Thashethemet harxhojnë energji, po flas pa kuptim konstruktiv, largon veten dhe rruga e vet. Një proverb i lashtë indian thotë: para se të flasësh për një person, ecni tre muaj me këpucët e tij. Thashethemet gjithashtu krijojnë një barrierë të padukshme por konkrete të negativitetit. Dhe kjo është ajo që ne duhet të shmangim me më shumë përpjekje.

Mbani në fshehtësi projektet tuaja

Filozofia indiane, na fton të jemi të kujdesshëm. Ajo na paralajmëron për atë energji negative që gjithnjë varet, veçanërisht në ditët tona. Frustrimi i të tjerëve. Kur zbuloni qëllimet dhe ëndrrat tuaja, largoni energjinë tuaj dhe humbni atë fuqi krijuese që mund t’i bëjë ato konkrete.

Gëzohuni me veten tuaj për sukseset 

Të shijosh diçka është e bukur dhe e drejtë, por duhet të bëhet me hijeshi, pa zhurmë. Shpesh, bota e jashtme nuk është e interesuar për sukseset e të tjerëve, por ato bëhen burim zilie e xhelozie.

Mos flisni për të gjitha emocionet tuaja me askënd

Ne duhet të mbrojmë emocionet tona. Emocionet që lulëzojnë brenda një kopshti të fshehtë duhet të trajtohen me kujdes. Pak janë në gjendje t’i kuptojnë ato dhe mbi të gjitha t’i respektojnë.

Mos u mburr me veprat tuaja të bamirësisë

Për ta bërë këtë, do të thotë të fshehësh fisnikërinë e gjestit të padiskutueshëm, i cili konsiston në fshehjen e egos së dikujt për t’u dhënë të tjerëve pa marrë asgjë në këmbim. Prandaj ne nuk duhet ta bëjmë publike, në mënyrë që të mos tradhtojmë vlerën e gjestit.

Mos flisni pa kuptim për njohuritë tuaja shpirtërore

Lidhja me hyjnoren është një akt individual, një moment intimiteti që duhet ta jetosh me veten, pa e bërë publike.

Mos u ankoni

Ankimi nuk i zgjidh problemet, por i rëndon ato. Trego paaftësinë tënde për t’u përballur me pengesat dhe rrugën tënde. Ajo që secili prej nesh ka përpara nesh nuk mund të shmanget.

Revista Psikologjia

Check Also

Vala e dytë e koronavirusit/ Ja kur pritet të vij sipas ekspertëve

Kur do të shpërthejë vala e dytë e Koronavirusit? Fillimisht dukej sikur masat e izolimit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + eleven =