Home / 2020 / April / 02

Daily Archives: April 2, 2020

INFODEMIA E PANDEMISË

Autor: Sefer Selimi Jr.  Shpërthimi i pandemisë globale të virusit Covid-19 e gjeti botën të papërgatitur për një përgjigje të koordinuar, të shpejtë dhe efikase ndonëse kjo nuk është as e para e as e fundit kur vetëm në dy dekadat e fundit njerëzimi u përball me epidemi si Sarsi, …

Read More »

“Vetë izolim” për të pasurit në botë do të thotë teste Covid-19 jashtë vendit, mjekë personalë dhe fshehtësi nëntokësore.

Si qindra mijëra njerëz në të gjithë botën, super të pasurit po përgatiten të izolohen përballë një përshkallëzimi në krizën e koronavirusit. Por planet e tyre shtrihen përtej sanitarizuesve dhe TV. Njerëzit më të pasur në botë po marrin avionë privatë për t’u nisur për në shtëpitë e pushimeve ose …

Read More »

Në mes të krizës së Covid-19, Hungaria kërkon t’i jap fund ligjit që njeh transgjinorët

Një projektligj i propozuar nga qeveria hungareze do t’i jepte fund njohjes ligjore për njerëzit transgjinorë. Projekt-ligji, i paraqitur të martën kryesisht ishte përqendruar në prezantimin e një sërë masash të diskutueshme me synim luftimin e koronavirusit, dhe nder te tjera u diskutua edhe qe gjinia duhej të percaktohej si …

Read More »

Një gjeneral anglez i strehuar tre muaj në Librazhd!

Nga: Besim Dybeli/ Vladimir Muçaj. Një familje nga rrethi i Librazhdit, dëshmon se ka strehuar një nga drejtuesit e rëndësishëm të misioneve angleze gjatë Luftës Nacionalçlirimtare në vendin tonë. Devid Smiley, quhet gjenerali misionar, një prej oficerëve anglezë, aleatë të Shqipërisë në kohën e Luftës së Dytë Botërore. Përkundër asaj …

Read More »