Home / 2020 / March / 16

Daily Archives: March 16, 2020

Trump: Realiteti me të cilin po përballemi për shkak të koronavirusit,mund të zgjasë deri në GUSHT

Shtetet e Bashkuara “mund” të shkojnë drejt recesionit, thotë Presidenti Trump, pasojë e rëndë pas shpërthimit të koronavirusit. “Epo, mund të ndodh dhe pasojat e këtij virusi mund të ndihen deri në gusht,” tha Trump kur u pyet nëse ekonomia amerikane po tërhiqet drejt një recesioni. “Ne nuk po mendojmë …

Read More »

Nëna e dy fëmijëve është personi i parë në SHBA, së cilës i injektohet vaksina eksperimentale kundër koronavirusit

Studiuesit e Sh.B.A.-së bënë provën e parë të vaksinës eksperimentale të koronavirusit sot tek një paciente, duke rritur shpresat tek të gjithë ne, në një kohë kur pandemia vetëm po rritet. Shkencëtarët e kanë kryer eksperimentin tek një vullnetare e shëndetshme. Në Institutin Kërkimor Kaiser Permanente Washington në Seattle kjo …

Read More »

Koronavirusi/Kryeministri britanik: “Urgjente të gjithë duhet të shmangim zyrat, baret dhe udhëtimet(video)

Kryeministri ka thënë se të gjithë në Mbretërinë e Bashkuar duhet të shmangin udhëtimin “jo thelbësor” dhe kontaktin me të tjerët për të frenuar koronavirusin , pasi numri i vdekjeve në vend kanë shkuar në 55. Boris Johnson tha që njerëzit duhet të punojnë nga shtëpia aty ku është e …

Read More »

A do të mundet mosha e re e popullsisë shqiptare të sfidoje koronavirusin/Ja pse ne jemi ndryshe nga Italia dhe Koreja

Shpërthimi i pandemisë së koronavirusit në Itali ka ngjallur frikën se i njëjti skenar përhapjeje dhe bilanci tragjik mund të përsëritet edhe në Shqipëri. Burra, gra dhe fëmijë janë të infektuar me virusin e ri Corona me denduri të barabartë. Por pasojat janë shumë të ndryshme tek secili. Faktorë vendimtarë …

Read More »