Home / 2020 / March / 15

Daily Archives: March 15, 2020

Lev Tolstoi: Çfarë është arti?

Lev Tolstoi është një nga shkrimtarët e mëdhenj të njerëzimit. Përshkrimi i goditur i ngjarjeve të shekullit të 19të, përsiatja e botës së brendshme të personazheve, gjuha e larmishme dhe e ëmbël, fama e tij si fisnik i pasur dhe altruist, por edhe misioni pedagogjik i gjithë shkrimeve të tij …

Read More »

Fieri, qyteti në heshtje!(video)

Fieri ne diten e pestë të izolimit nga koronavirusi.. Rreth 90 mijë banorë në regjim shtëpie. Pamjet janë xhiruar në mesditën dhe orët e pasdites së sotme. Në diten e pestë qytetarët fierake janë ndërgjegjësuar me shumë për t’u vetizoluar! Qyteti në heshtje!..   Nga Vladimir Mucaj

Read More »

“Një roman për Beogradin e pistë”

Një miqësi e prishur mes dy artistëve për shkak të plagjiaturës dhe një qytet – Beogradi! – si rreth i pështirë urban: mbi romanin madhështor «Ludwigu» të autorit hebraik David Albahari, i cili është lindur në Pejë në vitin 1948 dhe që nga mesi i viteve 90-të jeton në Kanada. …

Read More »

Gjermani mbyll kufinjtë me këto shtete

Autoritetet gjermane kanë vendosur të shtrëngojnë kontrollet në kufijtë e vendit me Francën, Austrinë, Danimarkën, Luksemburgun dhe Zvicrën. Qeveria gjermane ka vendosur të mbyllë pjesërisht kufijtë me Francën, Austrinë, Danimarkën, Luksemburgun dhe Zvicrën. Pothuajse 1200 raste të koronavirusit janë zbuluar në Gjermani ku dhe janë regjistruar edhe dy viktima. 70% …

Read More »

Koronavirusi/Gjendje e jashtëzakonshme në Francë dhe Spanjë

Franca dhe Spanja janë dy shtetet e radhës në Europë, të cilat kanë shpallur gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të pandemisë nga koronavirusi.  Kryeministri spanjoll Pedro Sanchez shpalli gjendjen e jashtëzakonshme duke urdhëruar deri mbylljen e të gjitha dyqaneve, veç ushqimoreve dhe farmacive, ndërsa ndaluan të gjitha udhëtimet jashtë qyteteve si …

Read More »