Home / 2020 / January / 07

Daily Archives: January 7, 2020

Gjetja e mesatares se perkryer per blerjen e librave

Erlind Sulko Një nga problemet kryesore të botimeve bashkëkohore të librave të rrallë e të bukur është se janë shumë të shtrenjtë. Jo sepse botuesit e tyre duan të vjedhin blerësin, por pasi botimi i tyre afërmendsh kërkon kohë, mund, dashuri, përkushtim, vuajtje dhe flijim. Si pasoj e çmimit të …

Read More »

Bibliotekat Kombetare te ruajne edhe filmat bashke me librat

Erlind Sulko Meqë edhe e kam studiuar shkencën e bibliotekës në Universitetin e Torontos, desha të bëj një sugjerim miqësor për Bibliotekën Kombëtare si në Tiranë, ashtu edhe në Prishtinë. Biblioteka Kombëtare duhet të përfshij në mandagcbtin e saj edhe ruajtjen e filmave,- jo vetëm të librave, dokumentave apo hartave. …

Read More »