Home / 2019 / November / 15

Daily Archives: November 15, 2019

Majtistët Europian po ua kthejnë shpinën sepse Kurdët u mbështetën te Amerikanët. Një tjetër tradhëti e pështirë.

Slavoj Zizek Më shumë se 100 vite më parë, Karl May shkruajti një bestseller, Through Wild Kurdistan (Përmes Kurdistanit të Pafre),mbi aventurat e një heroi gjerman, Kara Ben Nemsi. Ky libër jashtëzakonisht popullor konfiguroi perceptimin e Europës qendrore mbi Kurdistanin: vend luftrash brutale fisnore, ndershmërie naïve dhe ndjenje të lartë …

Read More »

Odise Kote… as shejtanit nuk i vete mendja…

… gjendesha tek miku im vreshtar i zoti në Odrie, kur TV-të kombëtare dhanë lajmin e dekretimit nga Presidenti Ilir Meta të antares së re të Gjykatës Kushtetuese. Dekretim me bisht, sepse për një vend antareje janë dekretuar dy. Këtë e kuptoi menjëherë i zoti shtëpisë, një burrë i mençur …

Read More »