Nëse fëmija po qesh nga gudulisja, nuk do të thotë se po kënaqet

Shendeti
152
0
sample-ad

 

Edhe nëse e urrejnë plotësisht, ata sërish do qeshin. Kjo i bën prindërit të mendojnë se po kënaqen, kur në fakt jo.

Një person që guduliset e humbet vetëkontrollin. Lufta për të fituar kontrollin mund të jetë poshtruese për fëmijën dhe mund të lërë kujtime të pakëndshme për të. Sipas Dr. Richard Alexander, Profesor i Biologjisë Evolucioniste në Universitetin e Miçiganit, gudulisja mund të jetë shumë mirë një formë mbizotërimi dhe qeshja që vijon është një mënyrë për të treguar nënshtrimin.

Qeshja e shkaktuar nga gudulisja e vazhdueshme mund të arrijë një pikë ku personi i gudulisur, nuk mund të thotë “Stop” dhe kjo çon në një situatë me komplikacione serioze mjekësore.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

twenty + seven =