Ismail Kadare në një rrëfim për fëmijët jetimë: Si u njoha me Helenën

KryesoreKulture
87
0
sample-ad

Nnjeriu i madh i letrave shqipe Ismail Kadare së bashku me bashkëshorten e tij Helena organizuan një takim miqësor me një grup fëmijësh jetimë të apasionuar pas veprave të shkrimtarit të madh. Një nga kuriozitetet që femijet kishin ishte dhe njohja e shkrimtarit me bashkëshorten e tij, Helenën.

“Në Moskë vinin gazetat e vendeve aleate, vinte dhe gazeta shqiptare, ndër to unë pashë një tregim të një vajze që quhej Helena. Unë i bëra një letër Helenës, të shkurtër për tregimin, ku i thoja që e lexova dhe u impresionova nga tregimi jot dhe Helena bëri një përgjigje 10 herë më të gjatë se ajo ishte adoleshente, ishte 10 herë më e madhe se unë. Kur erdha unë në Shqipëri patën rastin takoja. Ishte e thjeshtë dhe jo e thjeshtë, e zakonshme dhe jo fort e zakonshme”, tha Kadare.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.

19 − ten =